Foto: Publicitātes foto
VEF Kultūras pilī 7. janvārī pulksten 19.00 notiks apvienības "Teātru tenori" Jaunā gada koncerts, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji.

"Teātru tenoru" sastāvā ir gan operas solisti (Raimonds Bramanis, Juris Jope), gan dziedošie aktieri no dažādiem Latvijas teātriem (Mārtiņš Brūveris, Emīls Kivlenieks, Marģers Eglinskis, Kristians Kareļins), kuri muzicēs kopā ar pavadošo mūziķu grupu Anatolija Livčas vadībā. Koncertā tenoriem pievienosies ar estrādes dziedātājs Žoržs Siksna.

Pirms gada aizsākās jauna tradīcija, ka Jaunā gada koncertā apvienojas operas solisti un dažādu Latvijas teātru dziedošie aktieri, lai izveidotu unikālu koncertprogrammu, kura sevī apvieno gan kvalitatīvus vokālus gan teātra mākslu. Arī šogad programmā sagatavotas ne tikai jaunas, bet arī sen iemīļotas dziesmas, kas tenoru izpildījumā atšķirsies tieši ar savu daudzbalsību un teatrālām asprātībām. Skatītājiem pārsteigumu sagādās Dona un Ozola dziesmas "Salauzta sirds" versija, kas tiks izpildīta nosacīti akadēmiskā interpretācijā. Jaunā skanējumā skatītājus priecēs arī dziesmas "Karameles", "Brīvdiena", "Mīlestība", "O, Sole mio", "Besame mucho" u.c.

Skatītājus priecēs arī vēsturiski nozīmīgas dziesmas, piemēram, īpašs notikums koncertā būs Endrjū Loida Vēbera dziesmas "Amigos para siempre" izpildījums latviskā versijā, kuru klausītāji varēs baudīt koncerta finālā. Jāmin, ka orģināls dziesmai "Amigos para siempre" tika sarakstīts 1992. gada Barselonas Olimpiskajām spēlēm, kuru izpildīja Hosē Karerass un Sāra Braitmena, bet "Teātru tenoru" koncertā to varēs dzirdēt jaunā latviskotā versijā.

"Teātru tenoru" sastāvā ir dziedātāji no Latvijas Nacionālās operas – Raimonds Bramanis un Juris Jope, Operetes teātra galveno lomu atveidotājs – Emīls Kivlenieks, Latvijas Nacionālā teātra spožie aktieri Kristians Kareļins, Mārtiņš Brūveris vai Raimonds Celms un Jaunā Muzikālā teātra aktieris Marģers Eglinskis. Dziesmu pavadījumu nodrošinās pianista Anatolija Livčas instrumentālā grupa (ģitāra – Artūrs Kutepovs, sitaminstrumenti – Uģis Krūskops, taustiņi – Anatolijs Livča).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!