Foto: AP/Scanpix/LETA

Leģendārā britu rokgrupa "The Rolling Stones" aizvadītās nedēļas nogalē beidzot iesāka sen ieplānoto turneju "No Filter", pirmoreiz uzstājoties bez sava bundzinieka Čārlija Votsa (Charlie Watts), kurš šā gada augustā aizgāja mūžībā, vēsta ārzemju mediji.

Pirmais ASV turnejas šovs notika svētdien Sentlūisā, un iesākās ar emocionālu veltījumu grupas bundziniekam - uz tukšās skatuves parādījās Čārlija Votsa fotogrāfijas un videoieraksti bungu spēles pavadījumā. Tikai pēc tam uz skatuves iznāca pārējie trīs grupas pārstāvji - Miks Džegers, Kīts Ričardss un Ronijs Vuds, un sākās koncerts, raksta CNN.

Tiesa, jau iepriekš bija zināms, ka Votss šajā koncerttūrē nepiedalīsies veselības stāvokļa dēļ.

"Man tomēr jāatzīst, ka šis būs skumjš vakars, jo šī mums ir pirmā turneja 59 gadu laikā, kurā uzstājamies bez mūsu brīnišķīgā Čārlija Votsa. Mums visiem viņa ļoti pietrūkst," pirms koncerta izteicās Džegers. "Mums kā grupai viņa pietrūkst, mums kā drauga viņa pietrūkst gan uz, gan aiz skatuves un mums ir tik daudz atmiņu par Čārliju – domāju, tiem, kuri mūs redzējuši iepriekš - arī viņiem ir daudz atmiņu par Čārliju. Ceru, ka jūs viņu pieminēsiet tāpat kā mēs, un mēs šo šovu veltīsim Čārlijam."

"No Filter" turneja ar 13 koncertiem ASV sākonēji bija ieplānota 2020. gadā, taču Covid-19 pandēmijas dēļ tā tika pārcelta uz šo gadu un notiks no 26. septembra līdz 20. novembrim, noslēdzoties Teksasas galvaspilsētā Ostinā.

Čālija Votsa vietu pie bungām šajā turnejā aizvietos ilggadējais "Rolling Stones" sabiedrotais Stīvs Džordans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!