Foto: DELFI

Sešas lielgabarīta kravas automašīnas, seši autobusi un vairāk nekā 60 cilvēku liels tehniskais personāls – šādā sastāvā Rīgā ieradīsies grupa "Imagine Dragons", lai 30. janvāra vakarā uzstātos "Arēnā Rīga".

Jau kopš 2015. gada pavasara mūziķi ir devušies pasaules turnejā Smoke + Mirrors, kurā paredzētas vairāk nekā 100 uzstāšanās.

Mūziķi "Smoke + Mirrors" turnejas laikā uzstājušies gandrīz visos pasaules kontinentos un grupas līderis, dziedātājs Dans Reinoldss (Dan Reynolds) intervijā prominentajam mūzikas izdevumam "The Rolling Stone" atzinis – īpašākais turnejas elements bijis jaunais albums.

"Šis ieraksts mums bija patiešām īpašs, un "dzīvajā" tas skan tik labi, jo ir patiešām dinamisks. Protams, arī iepriekšējo albumu "Night Visions" bija aizraujoši spēlēt koncertos, taču tas bija atšķirīgi," intervijā atklāja D. Reinoldss, uzsverot, ka albuma "Smoke+Mirrors" dziesmas tika rakstītas, spēlējot studijā, nevis samontējot atsevišķi ierakstītas partijas.

"Tas ir patiešām emocionāls un trausls albums, un tas man palīdzēja ik vakaru būt gatavam skatuvei – es pat nejutos, ka man vajadzētu kā īpaši uzstāties, es vienkārši dziedāju dziesmas, kas sasaucas ar manu šā brīža realitāti," pauda D. Reinoldss. Jāatzīmē, ka viens no turnejas emocionālākajiem brīžiem bija Lielbritānijas pilsētā Līdsā, kad Reinoldss no skatuves paziņoja par savu veselības stāvokli – viņš cieš no smagas autoimūnās saslimšanas, ankilozējošā spondilīta, kas var atstāt būtisku ietekmi uz viņa un grupas tālāko muzikālo karjeru.

Emocionāli, krāšņi un pārsteidzoši – tā ārvalstu mūzikas kritiķi raksturo "Imagine Dragons" turnejas koncertus. Lielbritānijas laikraksts "Independent" par koncertu Londonas "O2" arēnā raksta: ""Imagine Dragons" ir pierādījuši, ka var radīt zeltu, salaulājot plašām masām saprotamo popmūziku ar rokmūziku un tās cienīgiem tekstiem." Īru "Independent" ir pamanījušies salīdzināt Reinoldsu ar "priesteri, kurš pielūdz [arēnas] rokmūzikas dievus," savukārt "The Guradian" atzīmē, ka "Imagine Dragons" skanējums ir "ar rokmūziku sirdī un digitālās topu popmūzikas pieskārienu".

"Imagine Dragons" Rīgā iesildīs Francijas krastos dzimušais britu un austrāliešu sērferu kvartets "Sunset Sons", kurus mūzikas kritiķi jau mēdz salīdzināt ar Tomu Petiju, "Kings of Leon" un "Red Hot Chilli Peppers".

Lai arī viena no jaudīgākajām šā brīža koncertgrupām, "Imagine Dragons" mūziķi joprojām katru klausītāju uztver kā īpašu un unikālu. Kā atzinis Reinoldss, arēnās un stadionos "ir tūkstošiem cilvēku, taču kaut kā es jūtos ar viņiem visiem savienots, un kad dziedam kopā vienus un tos pašus vārdus, pat, ja es neredzu katru seju, es jūtu katra atnākušā enerģiju. "

Biļetes uz "Imagine Dragons" koncertu iespējams iegādāties "Biļešu servisa" kasēs un internetā. Uz koncertu Rīgā vēl ir pieejamas pēdējās stāvvietas un papildus sēdvietas "Arenas Rīga" trešajā līmenī.

Foto: "Imagine Dragons" festivālā "Positivus 2013"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!