Īru grupa "U2" publicējusi jaunu dziesmu "Ahimsa", kas tapusi sadarbībā ar vienu no pazīstamākajiem mūsdienu indiešu mūzikas kompnistiem A.R. Rahmanu.

Jaunā dziesma laista klajā par godu "U2" koncertam Indijā, kas būs pirmā grupas uzstāšanās šajā valstī. Koncerts Mumbajā notiks turnejas "The Joshua Tree Tour 2019" ietvaros šā gada 15. decembrī.

""Ahimsa" sanskritā ir vārds kas apzīmē miermīlību, turēšanos pretī vardarbībai, savukārt dziesma slavina Indijas garīgo daudzveidību, turklāt savieno "U2" vērienu ar A.R. Rahamana meistarību," raksta izdevēji.

""Ahimsa" pieprasa drosmi un spēku – stāvēt pāri ieročiem un varai. Tas ir tieši tas, kas šobrīd nepieciešamas mūsu modernās pasaules dziedināšanai. Šis ir neticami labs laiks sadarbībai ar "U2"," saka indiešu komponists.

Allahrakka Rahmans jeb A.R. Rahmans (1967) ir pazīstams mūsdienu indiešu komponists, dziedātājas un producents, kurš savā daiļradē indiešu tradicionālo mūziku savienojis ar elektroniku, pasaules mūziku un klaiskām aranžijām orķestrim. A.R. Rahmans pazīstams arī kā filmu mūzikas autors. Viņš saņēmis divas "Oskara" balvas kategorijās "Labākā dziesma" un "Labākais skaņu celiņš" par mūziku filmai "Slumdog Millionaire" (Graustu miljonārs), kā arī daudzus citus starptautiskus apbalvojumus.

"Cīņa pret netaisnību mums vienmēr ir bijusi svarīga [..] ahisma, ko Indija mums ir devusi, ir lielākā dāvana pasaulē. Tā ir spēcīgāka nekā kodolenerģija, armijas, jūras spēki, Britu impērija. Tā ir spēks pati par sevi, un nekad tā nav bijusi tik būtiska kā šobrīd," pauž "U2" līderis Bono.

Dziesma "Ahimsa" no 22. novembra ir pieejama visās straumēšanas platformās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!