Foto: F64
Sestdien, 13. jūlijā, Salaspilī, Nacionālajā Botāniskajā dārzā norisināsies alternatīvās mūzikas festivāls "Kartupeļpalma 58", kā ietvaros no pulksten 16.00 līdz pat rīta gaiļiem pulksten 6.00 uz divām skatuvēm uzstāsies 17 mūziķu apvienības, tostarp, Evija Vēbere, "Alis P", "Voiceks Voiska", "Martas Asinis", "Fuck Art", "Ņikto", "Zig Zag", "Ezeri", Helēna Kozlova, "Das Sonntags Legion", "Pamirt", "Sigma", "Waterflower", "Rūsa", "Krāsa", "Zāle" un Simons Krasts, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāju pārstāvji.

Festivāla organizatori sola arī paralēlās aktivitātes – Radošajā palmā būs piespēja tikt pie pašu apdrukātiem T-krekliem, auduma somām, meistarot harēmbikses, sapņu ķērājus, bet Aktīvā kartupeļa zonās darbosies Ufo disku golfs, notiks dārza spēļu turnīri, kartupeļu mizošanas un burkānu graušanas sacensības. Gurdenākiem apmeklētājiem ierīkots mēmā kino sektors.

Festivāla māksliniecisko programmu veido ilggadējais mūzikas žurnālists Uldis Rudaks – rokenrola dzīvesveidam veltītās autobiogrāfiskās grāmatas "Rokupācija" un daudzu medijos trīs gadu desmitu laikā publicētu mūzikai veltītu rakstu autors un dīdžejs:

"Tā nedēļa, kurai sāku gatavoties uzreiz pēc pagājušā gada – pirmās Kartupeļpalmas – beigām, ausīs vēl skanot trio "Spāre" saules debesīs kāpšanas mūzikai, ir klāt. Uz divām skatuvēm sestdien Salaspils Botāniskajā dārzā kāps 17 rūpīgi atlasīti dalībnieki, kuri pastāv ārpus savu pārstāvēto žanru robežām, jo katrs ir ar kaut ko īpašs, un viņš tāds ir vienīgais visā pasaulē. Tāpat kā pagājušogad, kad savu pirmo koncertu pēc divu gadu pārtraukuma "Kartupeļpalmā" nospēlēja "Bērnības Milicija", arī "Kartupeļpalmā 58" uzstāsies grupas, kas koncertos sen nav redzētas – fankmetālrepa un ska aizsācēji Latvijā – "Fuck Art" un "Voiceks Voiska". Savos jaunajos sastāvos spēlēs neohipiji "Zāle" un pēdejais īstais panks Simons Krasts. Neatkārtojamo sieviešu balsu īpašnieces – Evija Vēbere aizvedīs savā pašas uzburtajā sapņu pasaulē, Helēna Kozlova atgādinās deviņdesmito gadu grupas "Skumju akmeņu" dziesmas, bet izcilās metālgrupas "Eschatos" vokāliste Kristiāna Kārkliņa uzstāsies ar savu jauno soloprojektu "Pamirt". Visam ir jābūt līdzsvarā – pēc jautrībām jāpakļauj sevi meditācijai un arī pēc tās sevi jāsapurina, lai kartupeļpalmas lapiņas tiecas uz debesīm un kaut kādā brīdī izplaukst arī zieds, ko mēs visi sen esam pelnījuši, tāpat kā šo festivālu. Tiekamies jau sestdien Salaspilī!"

A/S "Pasažieru vilciens" informē par papildu vilcienu reisiem 13. un 14. jūlijā:

13. jūlijā: Salaspils (22.55) - Rīga (23.18); Salaspils (23.54) - Lielvārde (00.25);

14. jūlijā: Salaspils (00.48) - Rīga (1.10); Salaspils (5.30) - Aizkraukle (6.27); Salaspils (5.37) - Rīga (6.01).

Biļetes pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!