Foto: Publicitātes foto

9.janvārī plkst. 19.00 uz koncertu Valmieras Kultūras centrā aicina Latvijas Radio bigbends un solisti Intars Busulis un Kristīne Prauliņa. Koncerts notiks XXIV Starptautiskā Ziemas mūzikas festivāla ietvaros sadarbībā ar VSIA "Latvijas Koncerti".

Koncertprogrammā iekļauti gan džeza klasikas skaņdarbi, gan Latvijas Radio bigbenda oriģinālkompozīcijas, kā arī pavisam jauni aranžējumi mūzikai no latviešu kinofilmām.

Kristīne Prauliņa koncertā izpildīs dziesmas no jaunās koncertprogrammas "Jaunās latviešu džeza dziesmas", kuras tieši viņai komponējis maestro Raimonds Pauls.

Intara Busuļa repertuārā būs gan dueti ar Kristīni Prauliņu, gan arī skaņdarbi no Māra Briežkalna kvinteta programmas "Latvian Evergreens" - latviešu klasiķu skaņdarbi jaunos džeza aranžējumos.

Latvijas Radio bigbendam ir nozīmīga loma Latvijas džeza mūzikas vēsturē. No 2012. gada, pēc 16 gadu pārtraukuma, leģendārais džeza kolektīvs atkal uzsācis aktīvu muzikālo darbību.

Latvijas Radio bigbenda vadītājs ir starptautiskā mūzikas festivāla "Rīgas Ritmi" un starptautiskā džeza mākslinieku "Riga Jazz Stage" mākslinieciskais direktors, mūziķis un producents Māris Briežkalns. Kolektīva diriģents un vadītājs ir mūziķis Kārlis Vanags. Orķestra patrons ir maestro Raimonds Pauls.

Mūziķis, dziedātājs un trombonists, kā arī radio raidījumu vadītājs Intars Busulis aktīvi koncertē gan kā solo mākslinieks, gan kā trombonists Latvijas Radio bigbenda sastāvā.

Kristīne Prauliņa kā soliste koncertē Latvijā un ārzemēs gan ar gospeļkori, gan dažādiem džeza, blūza un populārās mūzikas sastāviem. 2014.gada nogalē tiks izdots solistes pirmais albums ar īpaši viņai komponētām maestro Raimonda Paula džeza kompozīcijām latviešu valodā.

Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas "Biļešu paradīze" kasēs un internetā. Valmieras kultūras kartes īpašnieki, kā arī pensionāri un studenti biļetes var iegādāties ar 15% atlaidi.

Jau ziņots, ka no 8.janvāra līdz 10.janvārim Valmierā norisināsies XXIV Starptautiskais Ziemas mūzikas festivāls, kurā ik gadu piedalās profesionāli mūziķi, mūzikas skolu audzēkņi, absolventi un citi mākslinieki no Latvijas un kaimiņvalstīm. 

Šogad festivālā piedalīsies solisti Intars Busulis, Kristīne Prauliņa un Latvijas Radio bigbends, "Kremerata Baltica" sīgu kvartets, mūziķi no Valmieras un citām Latvijas pilsētām, kā arī Tartu bigbends (Igaunija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!