Foto: PantherMedia/Scanpix

Trešdien, 28. janvārī, Valmieras Kultūras centrā notiks 20. Starptautiskais jauno pianistu konkurss, kurā piedalīsies jaunie pianisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas.

Kā aģentūru LETA informēja Valmieras Mūzikas skolas klavierspēles skolotāja, kā arī konkursa organizatore Ritma Pētersone, pirmo reizi konkursā piedalīsies Mikaloja Čurļoņa vārdā nosauktās mākslas un mūzikas skolas (Lietuva), Tabiveres (Igaunija) un Pērnavas (Igaunija) mūzikas skolu, Rīgas 6.vidusskolas, kā arī mūzikas skolas "Namiņš" un Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkņi.

Konkursā jaunie mūziķi vecumā no 8 līdz 15 gadiem atskaņos skaņdarbus no baroka līdz pat mūsdienām.

Konkursu vērtēs starptautiski atzīti profesionāli pianisti un pedagogi - Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas klavieru un kameransambļu katedras profesors Jānis Maļeckis, Viļņas Čurļoņa vārdā nosauktās mākslas un mūzikas skolas klavierspēles pedagoģe Vaida Kirvelite un Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas Klavieru nodaļas vadītāja Gunta Boža.

Konkursa atklāšana Friderika Šopēna Ekspromtu nr.3 Solbemol mažorā spēlēs Vaida Kirvelite.

20. Starptautisko jauno pianistu konkursu organizē Valmieras Mūzikas skola sadarbībā ar Valmieras Kultūras centru un Valmieras pilsētas pašvaldību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!