Foto: Publicitātes foto
2. aprīlī Ventspilī, teātra nama "Jūras vārti" Jaunajā zālē gaidāms britu pianista un komponista Aleksandra Hokinsa (Alexander Hawkins) trio koncerts, kas būs vienīgais mūziķu koncerts Latvijā, informē koncerta organizatori.

"Aleksandrs Hokinss šobrīd iemanto arvien plašāku atzinību kā viens no Lielbritānijas inovatīvākajiem un iztēles bagātākajiem pianistiem un komponistiem. Viņš nepagurstošas pašmācības ceļā ir atradis sev vien raksturīgu manieri paša milzu kaislības un plašo zināšnu par džeza mūziku paušanai oriģinālmūzikā," mūziķi raksturo pasākuma rīkotāji.

Pagājušā gadā Hokinsa trio, kurā muzicē arī bundzinieks Džons Skots (Jon Scott) un kontrabasists Neils Čārlzs (Neil Charles), izdeva debijas albumu.

Aleksandra Hokinsa radošā darbība noris arī vairākās citās vidēs un formācijās. Viņš ne tikai vada un komponē savam trio, ansamblim un nonetam, bet uzstājas arī kā solo mākslinieks, sadarbojas ar bundzinieku Luisu Moholo-Moholo (Louis Moholo-Moholo) no Dienvidāfrikas un ir regulārs skatuves partneris laimetīgās džeza mūzikas smagsvariem Evanam Pārkeram (Evan Parker), Entonijam Brekstonam (Anthony Braxton), Džo Makfī (Joe McPhee) un daudziem citiem.

Ar atmiņām par nupat aizvadīto un gaidām pēc taustiņmūzikas festivāla "Takts" turpinājuma, teātra nama "Jūras vārti" Jaunajā zālē turpinās koncertu sērija "Uztakts". Tās ietvaros 2016. gada laikā Ventspilī gaidāmi vairāki starptautiski atzītu dažādiem taustiņinstrumentiem radītas vai adaptētas mūzikas autoru un interpretu koncerti. Pirmajā no tiem janvāra nogalē klausītājus jau priecēja mūziķis Gregs Hainzs (Greg Haines).

Biļetes uz Aleksandra Hokinsa trio koncertu 2. aprīlī teātra nama "Jūras vārti" Jaunajā zālē pārdošanā "Biļešu Serviss" tīklā nonāks 19. februārī plkst. 12:00. Pirmās 30 biļetes pieejamas par īpašu cenu - 6 eiro. Pārdošanā ierobežots skaits nenumurētu sēdvietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!