Foto: Publicitātes foto
Otrdien, 2.oktobrī, Berga Bazārā, "Birojnīcā", notika jaunās mūzikas festivāla "Arēna" pasākums ”Arēnas rīta kafija", kurā varēja dzirdēt sarunas par jauno mūziku un šīgada festivālu, kas no 17. līdz 26.oktobrim Rīgā piedāvā septiņus koncertus, portālu "Delfi" informēja festivāla runasvīrs Mārtiņš Pučka.

Sarunās piedalījās diriģents, "Sinfonetta Rīga" mākslinieciskais vadītājs Normunds Šnē, komponists Rolands Kronlaks, komponists un LNSO kontrabasists Kristaps Pētersons un Latvijas Radio kora diriģents Kaspars Putniņš, sarunas vadīja interneta žurnāla Satori galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins.

Viņi kopīgi mēģināja atbildēt uz tādiem būtiskiem jautājumiem kā - jaunā un, tajā pat laikā, klasiskā mūzika – kādai tai jābūt? Ko no tās sagaida klausītājs, ko izpildītājs un ko komponists? Vai tie viens otram traucē vai iedvesmo? Diskusijā piedalījās ne tikai tās dalībnieki, bet arī mūzikas žurnālisti, profesionāļi un cienītāji, atklājot visnotaļ interesantu situācijas raksturojumu, stāsta Pučka.

Sarunas kopsavilkumā komponists Kristaps Pētersons formulēja domu, ka ”ir tāda lieta kā citu cilvēku vēl neapstiprināts skaistums, jo, piemēram, tad, kad mums kāds uzticams cilvēks pasaka, ka šī mūzika ir laba, arī mēs tajā sākam vairāk ieklausīties un uzticēties. Bet sastapties aci pret aci ar nezināmo ir patiess izaicinājums, un ne katrs ir gatavs tajā doties.

Ja tu uzdrošinies viens pats sastapties ar pilnīgi jaunu mūziku – tas brīdis ir svēts, un tieši tas ir īstais brīdis, kad ir māksla. Tu pārvari sevi un dodies iekšā nezināmajā, jo visas mākslas būtība, pēc manām domām, slēpjas izaicinājuma aspektā.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!