Latvijas Televīzijas raidījumā "Šurpu turpu" ir nosaukti Eirovīzijas bērnu dziesmu konkursa nacionālās atlases finālisti, kuri 8.jūnijā cīnīsies par tiesībām 15.novembrī Dānijā pārstāvēt Latviju starptautiskajā konkursā.
Kā informēja LTV Sabiedrisko lietu vadītāja Ingrīda Šmite, atlases konkursā piedalījās 56 dziesmas no visiem Latvijas novadiem, konkursantu vidējais vecums ir 12-13 gadi.

Starp finālistiem ir Bauskas rajona Īslīces vidusskolas skolniece Sabīne Berezina ar dziesmu "Saules stari", Natālijas Draudziņas ģimnāzijas skolniece Eva Burtniece ar dziesmu "Dažkārt", Talsu rajona Sabiles vidusskolas skolnieks Dzintars Čīča ar dziesmu "Tu esi vasarā", Ventspils 1.ģimnāzijas skolniece Līvija Daudze ar dziesmu "Smilšu pils".

Par tiesībām pārstāvēt Latviju Dānijā sacentīsies arī Cēsu 1.pamatskolas skolnieks Miks Dukurs ar dziesmu "Mana sirds", Ventspils 1.ģimnāzijas skolnieks Gatis Freimanis ar dziesmu "Āfrika", Daugavpils 1.ģimnāzijas skolniece Alīna Razumnaja ar dziesmu "Es...".

Dziesmu "Bungas dzied" nacionālajā atlasē izpildīs Liepājas 1.vidusskolas skolnieks Edgars Šmiukšis, dziesmu "Zvaigznes un melodijas" dziedās Ventspils 1.ģimnāzijas skolniece Ieva Stāmere, bet dziesmu "Es gribu zināt" izpildīs Rīgas 49.vidusskolas skolniece Madara Viktorova.

Savukārt rezervē šajā konkursā ir Emīla Dārziņa speciālās mūzikas skolas audzēkne Svetlana Švilpe ar dziesmu "Veltījums draugiem", Ozolnieku vidusskolas skolniece Santa Kanceviča ar dziesmu "Par sapņiem" un trīs meitenes - Agrita Alkšere, Anete Volkova un Eva Mauriņa no Cēsīm ar dziesmu "Saulrietā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!