Foto: LETA

Trešdien, 25. aprīlī, pulksten 12, Centrāltirgus Sakņu paviljonā ar koncertu uzstāsies jauniešu koris no Piteo pilsētas Zviedrijā. Jaunieši izpildīs dziesmas zviedru, angļu, itāļu un latviešu valodā, portālu "Delfi" informē "Rīgas Centrāltirgus" pārstāvis Ivars Jakovels.

"Piteå ungdomskör" ir vietējais jauniešu koris no Zviedrijas ziemeļu pilsētas Baltijas jūras piekrastē, kas apvieno 30 skolēnus no 12 līdz 20 gadu vecumam. Lielākā daļa dziedātāju ir meitenes. Tajā dzied tikai pieci puiši. Kora reperturārā ir dažādu žanru dziesmas no gospeļmūzikas līdz tautasdziesmām, lielākoties ziedru un angļu valodā. Repertuārā iekļautas tādas dziesmas kā 16. gadsimta itāļu dziesma "Amatemi ben mio", zviedru tautasdziesma "Uti vår hage", himna "Den som frisker är och sund", Lapzemes tautasdziesma "Jojk", kā arī latviešu dziesma "Rīga dimd" un citas.

Piteo jauniešu korim ir vairāk nekā 17 gadu pieredze sadarbībā ar Igaunijas jauniešu koriem Tallinā un Hījumā. Rīgas apciemojuma laikā Piteo jauniešu koris vēlas nodibināt šādu sadarbību ar Rīgas jauniešu koriem, veicinot Piteo kā muzikālas pilsētas slavu. Neskatoties uz to, ka pilsētā dzīvo nepilni 23 tūkstoši iedzīvotāju, Piteo Mūzikas augstskola, kā arī iekārtota liela mūsdienīga koncertzāle.

"Rīgas Centrāltirgus regulāri rīko gadskārtu ieražo svētku svinības, kā arī piedalās lielākajos Rīgas pilsētas kultūras un mākslas festivālos. Šogad uzņēmums iecerējis paplašināt savu darbību kultūras jomā, dažādu sadarbības projektu ietvaros sniedzot iespēju tirgū uzstāties jauniešu mūzikas grupām un koriem," stāstot par gaidāmajām aktivitātēm, norāda Jakovels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!