Foto: Publicitātes foto
Šī gada "Positivus" festivāla mākslinieku sarakstā atrodama arī britu muzikālā apvienība "Vondelpark".

Pilnīgi iespējams, ka trīs britu jauniešus savu muzikālo apvienību par "Vondelpark" nodēvēt iedvesmoja ar tādu pašu nosaukumu apveltītais parks Amsterdamā – viņu mūzikā radītā atmosfēra ir kā radīta saulainām sestdienām, kurās gulšņāt parka zālājā, viegli plūstot moderno pilsētvidi raksturojošā emociju jūrā ar pamatīgu devu ilgu un fantāziju. Par šādas sajūtu terapijas iedarbību būs iespējams pārliecināties arī "Positivus" festivāla apmeklētājiem.

"Vondelpark" mūziku iespējams raksturot kā hipnotisku elektroniku un indie, kurā brīžam ieskanas arī rokmūzikas, soula un džeza motīvi. Tai piemīt patīkams ritms un plūstošs skanējums, kuru ik pa laikam nomaina nedaudz raupja kvalitāte. Vokāls šajās skaņu kombinācijās iekļaujas organiski un viegli izgaist radītajā noskaņā. Lai gan apvienību mēdz salīdzināt ar "The XX" un James Blake, tieši nepieradinātais skanējums ir tas, kas "Vondelpark" padara īpašus.

Jauno mūziķu simpātijas pieder skaļiem dzīvajiem setiem, kuros perfekcionisku un gludu skanējumu izkonkurējusi šķietami nekvalitatīva, vibrējoša noskaņa. Tikpat netverami un suģestējoši kā viņu mūzika ir arī grupas videoklipi, kuros plūstošās cilpās montēts home-made kvalitātē filmēts materiāls.

Lielākais mūzikas un mākslas festivāls Baltijā - "Positivus Festivāls 2012" šogad sesto reizi notiks 20. un 21. jūlijā Salacgrīvā. Biļetes uz festivālu nopērkamas Positivusfestival.com, "Biļešu servisa" kasēs, un "Nordea" bankomātos visā Latvijā. Biļešu cena, ir 33 lati par divu dienu biļeti bez telts vietas un 36,50 lati par divu dienu biļeti ar telts vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!