Foto: Publicitātes foto
"Positivus" festivāla 'I Love You' skatuvi šovasar papildinās vairāki daudzsološi un izteikti talantīgi pašmāju mākslinieki - skanīgā pop-roka apvienība "Audience Killers", enerģiski gaisīgie "Tramplīni" un neatkārtojamā dziesminiece Elizabete Balčus, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Pēdējā gada atpazīstamākā muzikālā apvienība "Audience Killers" savā mūzikas izpildījumā meistarīgi apvieno sintīpopu un dance-roku, radot aizraujošus, plūstoši dinamiskus skaņu ritmus. Grupa darbību uzsāka 2010. gadā, apvienojot savus pirmos skaņdarbus digitālajā izdevumā 'Rainbow', ar kuru grupā ātri ieguva pozitīvas klausītāju atsauksmes. "Audience Killers" skanējums izceļas ar melodisku ģitārspēli, sintezatoru impulsiem, izteiktu ritmu un jauneklīgu balsi ar viegli uztveramiem tekstiem angļu valodā. Grupa šovasar plāno izlaist savu debijas EP 'Footprints And Hearts', kura debijas singls "The Runaway Kite" jau paspējis iekarot gan lielākās Latvijas radiostacijas, gan klausītāju sirdis.

Pašmāju apvienība "Tramplīni" "Positivus" festivāla klausītājus iepriecinās ar rotaļīgi melodiskām dziesmām latviešu valodā, kurās apvienojas indī un dream pops, kā arī jūtama romantiskās 60. gadu mūzikas ietekme. Grupas skanējums raksturots kā maigi gaisīgs, ietverot sevī perkusijas, melodisku vokālu un vieglu sintezatoru pieskaņu. Grupa izveidojās 1997. gadā Liepājā, pēcāk pārceļoties uz Rīgu. Pērn "Tramplīni" izlaida savu pirmo pilnmetrāžas albumu "Švīkas", kas ietver klausītāju iecienītas kompozīcijas "Stēvija", "Tas nemaz nav smieklīgi" kā arī citas. "Tramplīni" noteikti patiks tiem, kas klausās "Belle & Sebastian" un "Yo La Tengo".

Elizabete Balčus ir viena no ievērojamākajām pēdējā laika dziesminiecēm, kuras brīnumainais vokāls paliek klausītāju atmiņās vēl ilgi pēc priekšnesuma. Elizabete ir akadēmiski izglītota māksliniece, kā arī pati savu dziesmu autore. Muzikālā skanējuma radīšanā Elizabete izmanto vokālu, klavieres un flautu, ko koncertos papildina arfa, čells un perkusijas. Mākslinieces pirmais mini albums 'Wooden Horse' acumirklī izpelnījās augstu atzinību mūzikas kritiķu vidū, kā arī nodrošināja Elizabetei uzvaru pērnā gada Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas "Labākās Debijas" kategorijā. Maijā, Elizabete ar grupu sagādāja muzikālu baudījumu leģendārās rokgrupas "Pērkons" lielkoncerta pārtraukuma laikā.

"Positivus" festivālā 2012 uzstāsies "Keane", "Manic Street Preachers", Damien Rice, "Instrumenti", "The Vaccines", "King Charles", Niki & "The Dove", "Friendly Fires", "SBTRKT live", "Ewert and the Two Dragons", "Givers, Jamie N Commons", Lucy Rose, "Vondelpark", kā arī daudzi citi ārzemju un pašmāju mākslinieki.

"Positivus" festivāls 2012 šogad sesto reizi notiks 20. un 21. jūlijā Salacgrīvā. Biļetes uz festivālu nopērkamas tickets.positivusfestival.com, "Biļešu Serviss" kasēs un "Nordea" bankomātos visā Latvijā. Biļešu cena ir 33 lati par divu dienu biļeti bez telts vietas un 36.5 lati par divu dienu biļeti ar telts vietu. Sīkāka informācija festivāla mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!