Foto: Publicitātes foto
Vasara ir labākais laiks, lai izbaudītu tieši brīvdabas kultūras pasākumu burvību un dažādību. Jaunizveidotā "Lido" Brīvdabas koncertzāle visu vasaru priecēs apmeklētājus ne tikai ar īpašu mākslinieku izlasi, bet arī ar ērtām skatītāju vietām pie galdiņiem. Starpžanru festivāls "Laivā" pārsteigs klausītājus, aicinot sēsties laivās Juglas ezerā un vērot koncertu ar skatu uz Brīvdabas muzeju. Savukārt grupa "Labvēlīgais Tips" aicinās svinēt dzīvi, satiekoties ar draugiem, radiem, kaimiņiem un citiem mūziķu faniem grupas populārāko un iemīļotāko hitu pavadībā.

LIDO BRĪVDABAS KONCERTZĀLE

Visu vasaru izcilākie Latvijas mūziķi koncertēs jaunajā "Lido" Brīvdabas koncertzālē, kas atradīsies "Lido" Atpūtas centrā slidotavas vietā. Skatuve aprīkota ar augstvērtīgāko apskaņošanas un gaismas tehniku, bet visas 1000 skatītāju vietas iekārtotas pie galdiņiem, dāvājot iespēju izbaudīt vakaru ar ērtībām patīkamā, privātā gaisotnē. Pirms koncerta – iespēja redzēt strūklaku šovu un gaismas objektu "Lido zieds", kā arī izbaudīt "Lido" virtuves piedāvājumu, kurā līdzās latviešu kulinārajai klasikai meklējamas eksotiskas garšas no visas pasaules.

Jaunā vasaras pasākumu norises vieta Rīgā tiks atklāta 17. jūlijā ar koncertprogrammu "Ielūdz Maestro Raimonds Pauls". Atklāšānas koncertā varēs dzirdēt Maestro Raimonda Paula dziesmas, kuras viņš rakstījis brīnišķīgiem solistiem – Dinārai Rudānei un Mārtiņam Ruskim. Par muzikālo pavadījumu rūpēsies pats Maestro un instrumentālā grupa Jura Kristona vadībā, kā arī meiteņu trio – Olga Stupiņa, Inta Gudovska un Anita Levša.

24. jūlijā pulksten 20.00 "Lido" Brīvdabas koncertzālē gaidāms visu iemīļotās grupas "Musiqq" koncerts, kurā tiks izpildīti gan grupas populārākie hiti, gan arī jaunākās dziesmas.

Savukārt 31. jūlijā pulksten 20.00 viesosies latviešu leģendārā pop-rok grupa JUMPRAVA, kas saviem faniem sniegs eksluzīvu koncertu, kurā varēs dzirdēt visu laiku lielākos grupas hitus –dziesmas, kas izturējušas laika pārbaudi un kļuvušas par latviešu popmūzikas klasiku.

Festivāls LAIVĀ. TAUTUMEITAS un DAGAMBA

Festivāls "Laivā" ir pirmais starpžanru festivāls Baltijā, kas aicina klausītājus sēsties laivās Juglas ezerā ar skatu uz Brīvdabas muzeju un nodoties gleznainās Rīgas nostūra ainavas baudīšanai. Mūzika bez robežām, ezera plašums, senču tradīcijas un mūsdienīgs šovs.

Festivāls sniegs unikālu pieredzi baudīt savu iemīļoto mākslinieku mūziku laivās dzīvajā izpildījumā Juglas ezerā, Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja krastā. "Laivā" ir kā tilts starp tradicionālajām, klasiskajām vērtībām un mūsdienu pasauli, tieši tāpat kā "crossover" jeb starpžanrs mūzikā. Festivāla pirmais laidiens notiks 8. augustā ar grupu "Tautumeitas" un "Dagamba' dubultkoncertu.

Grupa LABVĒLĪGAIS TIPS - ES NAV REDZĒJIS TEVI JAU SEN

Grupa "Labvēlīgais Tips" aicina uz koncertiem: 25. jūlijā Valmieras estrādē, 1. augustā Saldus estrādē, 7. augustā Ikšķiles estrādē un 8. augustā – Alūksnes estrādē. Grupas koncerti būs atkalsatikšanās ar draugiem, radiem, kaimiņiem un citiem grupas faniem, kas dzīvās mūzikas pavadījumā varēs svinēt dzīvi visi kopā, jo "Es nav redzējis Tevi jau sen"!

Koncertā skanēs grupas populārākie un klausītāju iemīļotie hiti: "Alumīnija cūka", "Frāzes", "Čiekurs egles dēls", "Naukšēnu disko", "Pīrādziņ'nāc ārā!", "Lai", "Omnibuss" un daudzi citi.

Kā vienmēr uz skatuves kāps Andris Freidenfelds (balss), Normunds Jakušonoks (balss, taustiņi), Ģirts Lūsis (balss, ģitāra), Kaspars Tīmanis (balss, trombons), Oskars Ozoliņš (trompete, balss), Artūrs Kutepovs (ģitāra), Pēteris Liepiņš (ģitāra), Haralds Stenclavs (taustiņi) un Ainis Zavackis (sitaminstrumenti).

Biļetes uz šiem un citiem vasaras baudījuma koncertiem meklējamas "Biļešu Paradīzes" kasēs un internetveikalā bilesuparadize.lv.

Koncerti tiek organizēti, ievērojot valstī noteiktos pulcēšanās ierobežojumus un pasākuma apmeklētāju drošībai izsludinātās sanitārā protokola prasības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!