Eiropas kinobalvas un Kannu "Zelta palmas zara" ieguvēja Mihaela Hanekes drāma "Amour" ("Mīlestība") saņēmusi ASV Kinokritiķu balvu (US National Society of Film Critics) kā gada labākā filma, raksta ārvalstu prese.

Pats Haneke saņēmis balvu kā labākais režisors, bet aktrise Emanuella Riva godināta kā labākā aktrise. Balvu kā labākais aktieris saņēmis Daniels Dejs Luiss par ASV 16. prezidenta Abrahama Linkolna lomu Stīvena Spīlberga filmā "Lincoln". Filma saņēmusi balvu arī par labāko scenāriju. Par labāko darbu otrā plāna lomās, balvu saņēmuši Eimija Adamsa par darbu filmā "The Master" un Metjū Makkonahijs par lomām filmās "Magic Mike" un "Bernie".

Hanekes "Amour" ir stāsts par vīru un viņa mirstošo sievu. Tajā fiksēts Annas fiziskais un garīgais sabrukums, kā arī Džordža solījums rūpēties par sievu līdz viņas pēdējai stundai. Filmu Haneke veltīja savai sievai, ar kuru ir precējies 30 gadus. Austrija šo kinodarbu izvirzījusi arī ASV Kinoakadēmijas balvai "Oskars" kategorijā Labākā ārvalstu filma.

ASV filmu kritiķu balva ir vēl viens "pakāpiens" tā saucamajā "ceļā uz Oskariem" un prognozē kādas filmas, aktieri un režisori varētu gūt panākumus februārī gaidāmajā ASV Kinoakadēmijas balvas pasniegšanas ceremonijā. Kritiķu balvu piešķir komiteja kurā darbojas 60 ietekmīgākie ASV kino žurnālisti un kritiķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!