Foto: Reuters/Scanpix
Sestdien, 30. novembrī, auto avārijā Santaklaritā, Kalifornijā, bojā gājis amerikāņu aktieris Pols Vokers (attēlā), kurš skatītājiem vislabāk ir pazīstams pēc Holivudas kino sāgas "The Fast & the Furious" ("Ātrs un bez žēlastības").

40 gadus vecā aktiera nāvi viņa pārstāvji apstiprinājuši aktiera "Facebook" lapā: "Ar smagu sirdi mēs apstiprinām, ka Pols Vokers šodien gājis bojā traģiskā auto avārijā pēc labdarības pasākuma "Reach Out Worldwide" apmeklēšanas.

Viņš bija pasažieris drauga Porsche automašīnā, un avārijā viņi abi gāja bojā. Mēs par šīm ziņām esam šokēti un neprātīgi apbēdināti. Paldies, ka savās lūgšanās esat ar Pola ģimeni un draugiem. Mēs jūs informēsim par to, kādi piemiņas pasākumi tiks rīkoti."

Pols Viljams Vokers dzimis 1973. gadā Glendeilā, Kalifornijā un audzināts kā mormonis. Aktiera karjeru viņš vecāku ietekmē uzsācis jau kā zīdainis, divu gadu vecumā reklamēdams autiņbiksītes "Pampers".

Televīzijas un kino filmās Vokers piedalījies kopš 12 gadu vecuma, bet pasaules slavu iemantoja 2001. gadā ar Braiena O'Konnera lomu filmā "The Fast and the Furious".

Tā izrādījās finansiāli ārkārtīgi veiksmīga, tāpēc ir uzņemti vēl seši turpinājumi, no kuriem Vokers nepiedalījās tikai vienā filmā. Nākamajā gadā uz ekrāniem iznāks filmas septītā daļa, kas, kā nu kļuvis zināms, ir Vokera pēdējā loma pirms nāves.

Vēl Vokers piedalījies tādās pazīstamās filmās kā "Eight Below", "Flags of Our Fathers", "Takers", "Into the Blue", "Vehicle 19" un vairākās citās.

Vokers bija aizrāvies ar jūras bioloģiju, viņš aktīvi piedalījās dažādos labdarības pasākumos, nav bijis precējies, bet ir 15 gadus vecas meitas Medovas tēvs.

Jau ziņots, ka tieši 30. novembrī miris vēl viens slavens aktieris - leģendārais krievu un padomju aktieris Jurijs Jakovļevs, kurš bija 85 gadus vecs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!