Foto: AP/Scanpix

Kaut arī starptautiskā kinoaktieru festivāla "Baltijas pērle" rīkotāji rudenī izplatīja paziņojumu, ka 2014 .gads būs pēdējais festivāla norises gads, šogad festivāls turpināsies citādā formātā, aģentūrai LETA pastāstīja "Baltijas pērles" projektu vadītāja Asnāte Vasiļjeva.

"Formāts noteikti mainīsies, un tas nebūs tāds, kā ierasts," pastāstīja Vasiļjeva, nevēloties detalizētāk apspriest "Baltijas pērles" rīkotāju turpmākos plānus. Viņa gan norādīja, ka par nākotnes iecerēm drīzumā tiks oficiāli paziņots. Tas notikšot tad, "kad no visām pusēm viss būs skaidrs", pauda Vasiļjeva.

"Pēc pagājušajā gadā paziņotā lēmuma pilnībā pārtraukt festivālu mums nācās uzklausīt britu režisora Pītera Grīneveja un citu cilvēku aicinājumus to turpināt. Tālab tika pārskatīta šī iespēja un runāts par veidiem tāda kultūras pasākuma veidošanai, kas te, Latvijā, nepieciešams," sacīja "Baltijas pērles" projektu vadītāja.

LETA jau ziņoja, ka Valsts kultūrkapitāla fonds festivāla rīkošanai 2015.gadā piešķīris 25 000 eiro. Vasiļjeva norādīja, ka būs jāpiesaista papildu līdzekļi, jo "par 25 000 sarīkot festivālu nav iespējams".

Kā liecina VKKF mājaslapā publicētā informācija, nauda piešķirta VKKF un ''Latvijas Valsts mežu'' finansētajā mērķprogrammā "Valstiski nozīmīgi kultūras pasākumi". Finansējuma pieprasītājs ir SIA festivāls "Baltijas pērle", bet atbildīgā persona - Marina Ļipčenko, kas ir minētā festivāla ģenerāldirektore.

Finansējuma saņēmējiem līgums ar VKKF jānoslēdz no 5.janvāra līdz 6.februārim.

Kā ziņots, septembrī festivāla "Baltijas pērle" rīkotāji, atturoties no konkrētu iemeslu nosaukšanas, medijiem izplatīja paziņojumu, kurā bija sacīts: "Festivāls, kas sākās 1993.gadā, noslēgsies 2014.gada 21.septembrī."

Toties 2013.gadā festivāls nenotika finansējuma trūkuma dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!