Foto: DELFI

13. decembrī Eiropas filmu veidotāji, Eiropas Kinoakadēmijas biedri, balvu nomināciju ieguvēji un viesi pulcējās Rīgā – 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētā, lai godinātu labākos Eiropas kino darbus 27. Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijā.

Par labāko filmu atzīta 'Ida', tās režisors - Pāvels Pavļikovskis saņēma arī apbalvojumu par labāko režisora darbu.

Tāpat filma apbalvota arī par labāko scenāriju, operatoru darbu un ieguvusi Gustava Terzena un Martas Seleckas pasniegto Skatītāju simpātiju balvu.

Labākais aktiera tituls ticis Timotijam Spolam par lomu filmā "Misters Tērners", bet gada aktrises tituls - Marianai Kotijārai par lomu filmā "Divas dienas, viena nakts".

Kā ziņots iepriekš, nominētās filmas bija "Force Majeure", "Ida", "Leviatāns", "Nimfomāne. I un II daļa", "Ziemas sapnis", "Karmina un Āmens", "Le Week-end" un "Mafija nogalina tikai vasarā".

Uz Eiropas labākā režisora titulu pretendēja Nuri Bilje Džiljans par filmu "Ziemas miegs", Stīvens Naits par filmu "Loke", Rūbens Ostlunds par filmu "Force Majeur", Pavļikovskis par filmu "Ida", Paolo Virzi par filmu "Cilvēciskais kapitāls" un Andrejs Zvjagincevs par filmu "Leviatāns".

Par Eiropas labākās aktrises godu cīnījās Mariana Alvaresa ("Ievainotā"), Valērija Bruno Tedeski ("Cilvēciskais kapitāls"), Kotijāra ("Divas dienas, viena nakts"), Šarlote Geinsbūra ("Nifomāne"), Agata Kuļeša un Agata Trebuhovska par ("Ida").

Pretendenti labākā aktiera godam bija Brendans Glīsons ("Golgāta"), Toms Hārdijs ("Loke"), Aleksejs Serebrjakovs ("Leviatāns"), Stellans Skārskards ("Nimfomāne") un Spols ("Misters Tērners").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!