Jaunākā filma par aģentu Džeimsu Bondu saniknojusi Izraēlas ultraortodoksālos jūdaistus. Filmas “The World Is Not Enough” reklāmas kampaņas organizētāji bijuši spiesti pielabot filmas plakātus, jo to saturs daudziem šķiet piedauzīgs.
Franču aktrises Sofijas Marso vakarkleitai ir piegleznotas piedurknes, turklāt Marso vairs neatbalstās pret savu filmas partneri - Pīrsu Brosnanu, bet slēpjas aiz viņa šautenes stobra.

Izraēlas kompānijas “Globus Group” pārstāvis Bens Kalifi saka: “Diemžēl mūsu valstī ir aizliegts attēlot uz plakātiem meitenes, kam mugurā kleita bez piedurknēm vai kas jebkādā veidā pieskaras vīrietim.”

Ortodoksālie jūdaisti ievēro ļoti stingrus ģērbšanās noteikumus. Viņi neatzīst arī televīziju, tās vietā iesakot Svēto rakstu pētīšanu un atbalsta tikumīgu, pieticīgu un pieklājīgu dzīvesveidu.

Augustā Izraēlas ortodoksālie jūdaisti par nepiedienīgiem nosauca Disneja studijas filmas “Tarzāns” reklāmas plakātus. Viņi apgalvoja, ka plakātos attēlotais džungļu pavēlnieks, kas šūpojas kokos, tērpies vienīgi gurnu jostā, ir apvainojošs jūdaistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!