Šā gada oktobrī oskarotajam aktierim Džordžam Klūnijam tiks piešķirts ASV organizācijas "American Cinematheque" 21. apbalvojums.
Prestižais apbalvojums katru gadu tiek piešķirts kino māksliniekam, kurš "pilnībā ir sava darba pārņemts un kurš ir saistīts ar ievērojamu ieguldījumu kinomākslā".

Organizācijas valdes priekšsēdētājs Riks Nisita jau ir atzinīgi novērtējis šī gada balvas saņēmēju, sakot, ka "Džordžs Klūnijs patiešām ir Renesanses cilvēks". Relatīvi īsā laikā viņš esot pierādījis savu talantu kā aktieris, režisors, scenārists un producents.

"Viņam ir izdevies apvienot izklaidi ar politiskiem komentāriem, kā arī kombinēt šarmu, daiļrunību un labu senu kinofilmu zvaigznes harizmu," sacīja priekšsēdētājs. Viņš arī uzsvēra, ka Klūnija personīgais devums, cenšoties padarīt pasauli labāku, atspoguļojas gan uz ekrāna, gan viņa sabiedriskajā aktivitātē ārpus kino.

Paredzēts, ka balvas pasniegšanas ceremonija, uz kuru ieradīsies daudz slavenību, rudenī notiks viesnīcā "Beverly Hilton" Kalifornijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!