Foto: Publicitātes foto

Lai komerciālajā tīklā izplatītu Latvijas animāciju un citas filmas, studija "Rija" piedalās Kannu filmu tirgū "Marche du Film", kas notiek Francijā no 14. līdz 22. maijam, un ir parakstījusi sadarbības līgumu ar "HBO Europe" un "Krisco Media".

Ar "Krisco Media" (Dubaja) līgums noslēgts par režisora Reiņa Kalnaella jaunās pilnmetrāžas animācijas filmas "Zelta zirgs" izrādīšanu Tuvajos austrumos un Indijā. Parakstīšanā ir līgums ar kanālu "HBO Europe" par Askolda Saulīša animācijas filmas "Klāra un Rubinšteins" demonstrēšanu šajā televīzijas kanālā 15 Eiropas valstīs. Sagatavošanā citi līgumi. Darbs stendā fokusējas uz režisora Māra Martinsona jaunāko spēlfilmu "OKI - okeāna vidū" un režisora Ivara Selecka dokumentālo filmu "Kapitālisms šķērsielā", vēsta "Rijas" pārstāvji.

Bez tam turpinās darbs ar ārvalstu filmu tiesību turētājiem par Eiropas filmu iegādi izrādīšanai Latvijas teritorijā. 2013.gadā " Rija" izplatīja Latvijā jaunākās Eiropas filmas: "Zils ir vissiltākā krāsa", "Lore" , " Hanna Ārente" u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!