Foto: Publicitātes foto
Studija "Tasse Film" turpina darbu pie jaunās latviešu spēlfilmas "Es esmu šeit" uzņemšanas, kuras scenārists un režisors ir Renārs Vimba. Tikko kā noslēdzies garākais uzņemšanas periods – 19 dienas, portālu "Delfi" informē filmas producente Alise Ģelze.

Filmas sižetu veido stāsts par 17 gadus vecu meiteni Raju un viņas 12 gadus veco brāli Robi, kas spiesti dzīvot kopā ar vecmammu Olgu, jo viņu tēvs miris un māte aizbraukusi meklēt darbu Anglijā.

Pretēji bērnu gribai, vecmamma vēlas pārdot lauku īpašumus, kas piederējuši viņu tēvam, bet situācija mainās pēc Olgas nejaušās nāves.

Rajai un Robim ir jāizvēlas - vai ziņot par viņas nāvi un nokļūt bērnu namā, vai noslēpt šo faktu un cīnīties par savām dzimtajām mājām un ģimeni. Raja kļūst par ģimenes apgādātāju un reizē piedzīvo savu pirmo mīlestību.

"Filmā pastarpināti iezīmējas vairākas tēmas, taču pamatā filma pievēršas morālajiem aspektiem saistībā ar atbildības un pienākuma jēdzienu," stāsta filmas režisors Renārs Vimba.

Filmā Rajas lomā redzama aktrise Elīna Vaska, Robis ir aktieris Andžejs Jānis Lilientāls, tāpat tajā filmējušies vairāki Latvijā atpazīstami aktieri – Zane Jančevska, Ruta Birgere, Edgars Samītis, Jānis Kirmuška un citi. Filmā būs redzams arī franču aktieris Žerards Šalo.

Filmas komanda ir režisors un scenārists Renārs Vimba, operators – Arnars Torisons, filmas mākslinieks – Aivars Žukovskis, kostīmu māksliniece – Līga Krāsone, komponists – Valgeirs Sigurdsons un filmas producentes – Aija Bērziņa, Alise Ģelze.

Projekts "Es esmu šeit" ir saņēmis "Nacionālā Kino centra" un "Valsts Kultūrkapitāla fonda", kā arī Eiropas fonda "Media Desk" atbalstu. Filma sākta veidot 2011. gadā.

Filmas kopējais finansējums plānots 700 000 eiro apjomā un filmu plānots pabeigt 2014. gada nogalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!