Foto: Publicitātes foto

Noslēgusies filmēšana latviešu piedzīvojumu filmai visai ģimenei "Banāns upē". Tās režisors ir Kristaps Brīze, leģendārās grupas "Līvi" kādreizējā solista Aivara Brīzes dēls.

Kino ir "melu māksla" un filmai, kuras darbība notiek karstā vasarā, laivu brauciena laikā, prasmīga lokāciju atlase ļāva filmas beigu epizodes uzfilmēt tagad, agrā pavasarī, stāsta filmas producente Madara Melberga.

Aktieriem tas bija izaicinājums, it īpaši 13 gadus vecajam Nestoram Carjovam Krūmiņam, kura kostīms filmā ir izteikti vasarīgs. Abas pārējās galvenās lomas atveido aktieri Toms Auniņš un un Kaspars Dumburs.

Filma "Banāns upē" būs režisora Kristapa Brīzes debija kino. Tā tiek pieteikta kā vasarīga filma visai ģimenei. "Tas būs piedzīvojumiem bagāts stāsts par vecāku un bērnu attiecībām, spēju pieņemt vienam otru," filmu piesaka tās veidotāji.

Lai satuvinātos ar savas draudzenes 12 gadus veco dēlu, galvenais varonis Ralfs dodas laivu braucienā, līdzi paņemot darba kolēģi, kam ir atšķirīga izpratne par piedzīvojumu meklējumiem un to raksturu.

"Piedzīvojumu filmas visai ģimenei Latvijas kino kontekstā ir maz un filmas vieglais ritējums ļaus skatītājiem iegrimt komisku notikumu virknē, kuri patiesībā stāsta par nopietnu tēmu, kas stāsta par to, kā satuvināties ar pusaudzi, kurš nebūt nav gatavs pieņemt mammas jauno draugu," par filmu raksta Melberga.

Kā informē Melberga, šobrīd plānots, ka pirmizrādi varam gaidīt ziemā.

"Banāns upē" operators ir Mārcis Ābele, mākslinieks Toms Grīnbergs, kurš līdz šim sevi pierādījis kā teātra scenogrāfs. Filma top ar VKKF UN Nacionālā Kino centra atbalstu studijā FA Filma, kurā iepriekš producētas režisora Jura Poškus "Kolka Cool" un Ievas Ozoliņa IDFA festivāla laureāte "Dotais lielums mana māte"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!