Foto: Kristaps Kalns

Šonedēļ, 25. janvārī, Jūrmalā sākušies filmēšanas darbi Dāvja Sīmaņa filmai "Puika ar suni", kas ietilpst Nacionālā Kino centra (NKC) filmu programmā "Latvijas filmas Latvijas simtgadei".

"Puika ar suni" top studijā "Mistrus Media" un vēsta par unikālā rīdzinieka Žaņa Lipkes dzīvi un notikumiem, kas vācu okupācija laikā risinājās Rīgā un Lipkes mājā Ķīpsalā. Starp Latvijas personībām, kas no nāves glābuši citus, Žanis Lipke ir visspilgtākais piemērs. Pateicoties savai dabiskajai cilvēcībai, viņš paglāba vairāk nekā pussimtu nāvei nolemtu ebreju. Šie Latvijas vēstures traģiskie notikumi līdz šim nav atspoguļoti filmās, un tā būs pirmā spilgtā kinoliecība par šo Latvijas vēsturei būtisko lappusi.

Filmas stāsts veidots pēc Ineses Zanderes topošās grāmatas motīviem, Žaņa Lipkes lomā – aktieris Artūrs Skrastiņš, Johanna Lipke – Ilze Blauberga, viņu dēla Ziga lomā – skolnieks Matīss Kipļuks.

Filma "Puika ir suni" ir režisora Sīmaņa otrā spēlfilma, tā iecerēta kā vērienīga, precīza vēstures rekonstrukcija. Plānots, ka filma Latvijā uz ekrāniem nonāks 2018. gada pavasarī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!