Foto: Publicitātes foto
Iznācis 2011. gada pēdējais žurnāla "Kino Raksti" numurs.

Jaunajā žurnālā intervēta režisore Ināra Kolmane, kura nākamā gada sākumā beidzot pirmizrādīs savu pilnmetrāžas debijas spēlfilmu "Mona", savukārt Agneses Zeltiņas fotoreportāža ļauj izsekot Lailas Pakalniņas topošās spēlfilmas "Picas" uzņemšanas momentiem šāgada septembrī. Numura aktuālā tēma ir Latvijas filmu izplatīšana - pieredze un problēmas, ko apskata Sanita Grīna, bet tēmu turpina Cēsu jauniešu pieredze, iepazīstot Latvijas filmas kinoizglītības projekta ietvaros. Cita aktualitāte ir šoruden piedzīvotā "Arsenāla" un "Baltijas pērles" norises laiku saskriešanās - šo problēmu analizē Latvijas Kultūras akadēmijas studenti.

Pasaules norises žurnālā apskata Ieva Pitruka, kura strādājusi Lokarno festivāla žūrijā, un Anita Uzulniece, kura pabijusi Manheimas / Heidelbergas jubilejas festivālā, savukārt producente Madara Melberga stāsta par Toronto filmu tirgū iegūto kopražojumu veidošanas pieredzi. Pasaules vēsmas Latvijā regulāri ienes Baltijas jūras dokumentālo filmu forums, Toms Treibergs intervē šī foruma dalībniekus, ASV režisorus un producentus Maiklu Kolinsu un Mārtiju Saidžako.

Rubrikā "Kinovēsture" - moldāvu kinodramaturga Dumitru Oleresku stāsts par moldāvu dokumentālo filmu "Rūgts!" (1965), kuras operators bija latvietis Ivars Seleckis. Savukārt profesionāli specifiskus filmu restaurēšanas jautājumus apskata Viktorija Eksta stāstā par nitrātu filmām un intervijā ar mēmā kino pētnieku un restaurēšanas speciālistu Dr. Paolo Kerki Uzai (Austrija).

Rubrikā "In memoriam" - aktieris Romualds Ancāns Jāņa Streiča atmiņās un filmu kadros, režisors Ivars Skanstiņš, filmu fotogrāfs Guntis Grunte un arī čīliešu režisors Rauls Ruiss.

Jaunajā numurā atrodamas arī pastāvīgās rubrikas "Jubilāri pasaulē" un "Jubilāri Latvijā" - par tiem šoreiz raksta kinorežisore Laima Žurgina -, arī tests "Ko tu zini par kino?".

Žurnāls "Kino Raksti" nopērkams preses tirdzniecības vietās, arī "Jāņa Rozes" un "Valtera & Rapas" grāmatnīcās, Rīgas Kino muzejā, kinoteātrī "K.Suns", galerijā "Istaba", "Satori" un "Lukabukas" grāmatnīcās un citur, internetā - apgādā "Mansards", kur žurnālu var arī abonēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!