Foto: Publicitātes foto
Valmierā un tās apkārtnē šogad no 5. līdz 7. maijam jau otro reizi norisināsies velo un kino festivāls "Kino pedālis", piedāvājot filmas baudīt neierastos kinoteātros, turklāt īpaši akcentējot velobraukšanas kultūru.

Kā informē festivāla rīkotāji, tā īpašais formāts ir kino baudīšana pop-up kinoteātros, kuros dalībniekiem iespējams nokļūt ar velosipēdiem. Šī gada pasākuma krustmāte ir režisore Laila Pakalniņa, ar kuras filmu "Pa Rubika ceļu" tiks atklāts festivāls.

Ņemot vērā pērnā gada pieredzi, šī gada festivāla forma pielāgota nedēļas nogalei, aicinot festivāla gaisotni piedzīvot viesiem no visas Latvijas. Kā uzsver rīkotāji, trīs dienu programma veidota tā, lai nodrošinātu iespēju gan baudīt aktīvu atpūtu, gan mūziku, gan dažādas izklaides un piedzīvojumus pašiem mazākajiem.

Festivāla pirmajā dienā, 5. maijā, paredzēta "Kino nakts", ar trim pop-up kinoteātriem, kas būs ērti sasniedzamiem ar velosipēdiem. Pēc plkst. 23.00 paredzēta festivāla iesildīšanas ballīte ar dejām filmu mūzikas pavadībā.

Sestdien, 6. maijā, festivāla apmeklētājus sagaidīs dažādi paraugdemonstrējumi, velo burziņš, aktivitātes bērniem un īpaša stāstnieku zona, kur velo piedzīvojumos dalīsies Ingvars Leitis, Toms Treimanis, Toms Ērenpreiss, Viesturs Silenieks u.c.

Būs atvērti seši pop-up kinoteātri, ar plašu filmu programmu. Vakarā klātesošos uz lustīgām dejām mudinās grupas "Rīgas modes" un "Regīna".

Svētdien, 7. maijā, ar kopīgu braucienu cauri Valmierai, starts tiks dots trim dažādiem velo maršrutiem, kuru virziens šogad būs Zilaiskalns. Ikviens varēs atrast sev piemērotāko distanci un, izmantojot īpašu aplikāciju, pārvērst braucienu spēlē. Pēcpusdienā paredzēta svinīgā apbalvošanas ceremonija, suminot gan loterijas, gan filmu konkursa laureātu. Konkursa mērķis ir aktualizēt velo kultūru ikdienā, aicinot jaunos režisorus un pieredzējušus kino meistarus iesūtīt savu filmu, kuras sižetā līdzdarbojas velo, cīnoties par galveno balvu – 500 eiro. Filmu konkursam var iesniegt līdz 21. aprīlim.

Biļetes uz festivālu iespējams iegādāties – www.bezrindas.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!