Foto: LETA
Jaunais Rīgas teātris (JRT) šovasar gatavojas uzsākt sava TV seriāla filmēšanu. Alvis Hermanis kopā ar rakstnieku Jāni Joņevu (autors darbiem "Jelgava94", "Tīģeris") jau sākuši darbu pie oriģināla scenārija TV seriālam ar nosaukumu "Aģentūra", portālu "Delfi" informē JRT pārstāve Inga Liepiņa.

Par seriāla filmēšanu savā "Instagram" kontā raksta arī teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis: "Darbības vieta būs šeit un tagad – Latvija, 2020. gads. Sižeta notikumi risināsies kādas Rīgas reklāmas aģentūras darbinieku un viņu līdzcilvēku vidē. Stāsts būs par pasauli, kura pēkšņi mainās, kā arī par cilvēku mūžīgo un aizkustinošo vēlmi manipulēt ar citiem cilvēkiem."

Seriāla režisors būs Alvis Hermanis, kurš savas karjeras sākumā filmējās kā aktieris, bet kino un TV režijā šī būs viņa debija. Kā tiek solīts, seriāls būs kaut kas pa vidu starp psiholoģisku trilleri un detektīvu.

Lomās būs redzami visi JRT trupas aktieri un JRT studijas audzēkņi.

Seriāla filmēšanas vajadzībām tiks piemērota JRT ēka bijušajā Tabakas fabrikā.

Darbs pie šī kino projekta turpināsies vismaz līdz brīdim, kad skatītāji drīkstēs atkal pulcēties un teātra kolektīvs varēs atgriezties pie savas tiešās funkcijas – teātra izrāžu spēlēšanas.

Tikmēr JRT kolektīvs (mākslinieciskais, administratīvais un tehniskais personāls) mēģinās rast citu iespēju būt noderīgs saviem skatītājiem.

Jau ziņots, ka Latvijā Covid-19 pandēmijas dēļ no 13. marta līdz 12. maijam ir ieviesta ārkārtējā situācija, tās dēļ ir slēgtas visas sabiedriskās pulcēšanās vietas, tai skaitā visi Latvijas teātri.

View this post on Instagram

Jaunais Rīgas teātris šovasar gatavojas uzsākt sava TV seriāla filmēšanu. Alvis Hermanis kopā ar rakstnieku Jāni Joņevu (autors darbiem “Jelgava94", “Tīģeris") jau sākuši darbu pie oriģināla scenārija TV seriālam ar nosaukumu "AĢENTŪRA". Darbības vieta būs šeit un tagad - Latvija, 2020. gads. Sižeta notikumi risināsies kādas Rīgas reklāmu aģentūras darbinieku un viņu līdzcilvēku vidē. Stāsts būs par pasauli, kura pēkšņi mainās, kā arī par cilvēku mūžīgo un aizkustinošo vēlmi manipulēt ar citiem cilvēkiem. Žanrs - kaut kas pa vidu psiholoģiskam trillerim un detektīvam. Seriāla režisors - Alvis Hermanis. Lomās - visi JRT trupas aktieri un JRT studijas audzēkņi. Seriāla filmēšanas vajadzībām tiks piemērota JRT ēka bijušajā Tabakas fabrikā. Darbs pie šī kino projekta turpināsies vismaz līdz brīdim, kad skatītāji drīkstēs atkal pulcēties un teātra kolektīvs varēs atgriezties pie savas tiešās funkcijas - teātra izrāžu spēlēšanas. Tikmēr JRT kolektīvs (mākslinieciskais, administratīvais un tehniskais personāls) mēģinās rast citu iespēju būt noderīgs saviem skatītājiem.

A post shared by Jaunais Rīgas teātris (@jaunaisrigasteatris) on Apr 25, 2020 at 5:08am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!