Foto: Publicitātes foto
"Latvia Films" stendā filmu tirgū (Marché du Film) Kannās tiks piedāvātas jaunākās Latvijas filmas un īpaši pasākumi, lai piesaistītu kopprodukciju partnerus un ārvalstu filmu veidotājus Latvijai, portālu "Delfi" informē Latvijas Kino producentu asociācijas projektu koordinatore Latvijā Inga Praņevska.

Tirgus stendu "Latvia Films" organizē Latvijas kino producentu asociācija sadarbībā ar Rīgas filmu fondu un Nacionālo Kino centru.

Filmu tirgus Kannās apvieno ap 11 000 kino profesionāļu, ap 4000 filmu un filmu projektu, tajā skaitā ap 200 dokumentālo filmu tirgus platformas "Doc Coner" ietvaros un ilgst 10 dienas.

Turpinot Eiropas filmu tirgū Berlīnē iesākto, Latvija tiks reklamēta kā izdevīga un daudzveidīga vieta filmu uzņemšanai kino profesionāļiem no ārvalstīm - akcentējot filmu lokāciju plašo spektru gan estētiskā, gan laikmetus raksturojošā ziņā, Latvijas kino profesionāļu servisa augsto kvalitāti un Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma programmas - Rīgas filmu fonds - piedāvātās iespējas, norāda Praņevska.

Filmu tirgū Kannās iepazīstinās arī ar jaunākajām Latvijas filmām - vienā no "Latvia Films" organizētajiem pasākumiem filmu tirgus dalībnieki un viesi tiks iepazīstināti ar režisora Aigara Graubas topošo mākslas filmu "Sapņu komanda 1935" ("Platforma") un ar tikko savu nacionālo pirmizrādi piedzīvojušo Latvijas – Francijas dokumentālo filmu projektu "15 stāsti par jauno/ 15 Young by Young" ("Avantis Promo" Latvija, "Alegria Productions" Francija).

Kā norāda stenda veidotāji, šogad Latvija Kannu filmu festivāla oficiālajā konkursā tiek pārstāvēta ar Latvijas – Vācijas – Holandes – Krievijas kopprodukcijas mākslas filmu "Miglā" (režisors Sergejs Lozņica, producenti Latvijā filmu studija "Rija"). Savukārt Latvijas - Igaunijas – Baltkrievijas kopražojuma filma "Vientuļā sala" tiks demonstrēta īpašā filmu tirgus seansā kino profesionāļiem.

Uz Kannu filmu festivālu un filmu tirgu no Latvijas dosies vairākas filmu studijas - "Rija Films", "FA Filma", "Avantis Promo", "Krukfilms", "Ego Media", "Film Angels Studio", "Platforma", "Nida Film", "Filmu Studija Deviņi" kuras ir Latvijas Kino producentu asociācijas biedri.

Pēdējo gadu laikā Latvijas filmu studijas ir iesaistījušās vairākos veiksmīgos filmu kopprodukcijas projektos. Veidot un attīstīt savu filmu kopā ar ārvalstu partneri ir viens no veidiem kā izvairīties no problēmas, kas skar katru Latvijas filmu projektu – nepietiekamais finansējums no valsts. "Latvia Films" stendā notiks kopprodukcijām veltīts pasākums, kura laikā varēs satikt augstāk minēto filmu studiju pārstāvjus, Latvijas kino producentu asociācijas prezidentu Vilni Kalnaelli, Rīgas filmu fonda pārstāvi Daci Lešinsku un Nacionālā Kino centra vadītāju Ilzi Holmbergu-Gailīti, norāda Paņevska.

"Latvia Films" stendu Filmu tirgū Kannās (Marché du Film) atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un uzņēmums "S.P.I. grupa".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!