Foto: AFP/Scanpix
Komēdijas "Green Hornet" ("Zaļais sirsenis") režisors Mišels Gondrī būs šī gada Starptautiskā Kannu kinofestivāla īsfilmu konkursa žūrijas vadītājs.

Franču režisors ieguva plašu kritiķu atzinību par 2004.gada filmu "Eternal Sunshine of The Spotless Mind" ("Gaišo atmiņu mūžīgais starojums"), par kuras scenāriju viņš saņēma arī ASV Kinoakadēmijas "Oskara" balvu.

Iepriekšējos gados īsfilmu konkursa žūrijas priekšsēdētāja pienākumus ir pildījuši tādi kino industrijas spīdekļi kā Mārtins Skorsēze un Džons Būrmens.

Gondrī pirmā pilnmetrāžas filma "Human Nature" ("Cilvēkzvērs") piedzīvoja pirmizrādi Kannu kinofestivālā 2001.gadā. Viņš radījis arī tādas kinolentes kā 2006.gada psihedēliski romantisko komēdiju "The Science of Sleep" ("Sapņu zinātne") un 2008.gada komēdiju "Be Kind Rewind" ar komiķa Džeka Bleka piedalīšanos.

2009.gadā Kannu kinofestivālā ārpus konkursa programmas tika demonstrēta viņa dokumentālā filma "L'épine dans le coeur", kurā vēstīts par viņa paša tantes attiecībām ar savu dēlu.

Kinofestivāla galvenās žūrijas priekšsēdētāja pienākumus šogad pildīs ASV Kinoakadēmijas "Oskara" balvas ieguvējs Roberts de Niro.

Šogad Kannu kinofestivāls norisināsies no 11. līdz 22.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!