Foto: Kadrs no video
Šī gada Kannu kinofestivālu 14. maijā atklās ar Džima Džārmuša zombijfilmu "The Dead Don't Die" ("Mirušie nemirst"), ziņo ārvalstu mediji.

Melnajā komēdijā, kas cīnīsies par festivāla galveno balvu Zelta palmas zaru, redzami virkne spilgtu aktieru un arī dziedātāju, no kuriem daļa Džārmuša filmās piedalījušies jau iepriekš – Tilda Svintone, Bils Murejs, Ādams Draivers, Stīvs Bušemi, Igijs Pops, Toms Veits, Selēna Gomeza un citi. Filma vēsta par mierīgas mazpilsētas dzīvi, ko pēkšņi satricina zombiju iebrukums.

Džārmušs jau iepriekš rotaļājies ar sev netipiskiem žanriem, eksperimentējot ar vesternu stilistiku filmā "Dead Man", vampīru tematiku "Only Lovers Left Alive" un krimināldrāmu "Ghost Dog".

Džārmušs Kannu kinofestivālā pirmoreiz piedalījās 1984. gadā ar filmu "Stranger Than Paradise" ("Dīvaināk nekā paradīzē"), par kuru saņēma balvu "Zelta kamera" ("Caméra d'or"), un pēc tam viņš tajā piedalījies ar lielāko daļu savām filmām.

Šī gada Kannu kinofestivāla žūriju vadīs Meksikas režisors Alehandro Gonzaless Injaritu (Alejandro González Iñárritu), un tas norisināsies līdz 25. maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!