Ukrainas galvaspilsētas Kijevas Kino namā un kinoteātrī "Kinopanorama" no 23. līdz 29. martam notiks Starptautiskais dokumentālo (saistībā ar cilvēktiesībām) filmu festivāls "Docudays UA", kura programmā iekļauta Jura Podnieka studijā veidotā, režisora Roberta Rubina dokumentālā filma "Kā tev klājas, Rūdolf Ming?" un Latvijas (Vides Filmu Studija), Gruzijas, Lietuvas kopražojuma filma "Ramins" Andriusa Stoņa (Lietuva) režijā, portālu "Delfi" informē Ārlietu ministrijas preses centra pārstāvji.

"Docudays UA" atklās daudzo starptautisko festivālu favorīts - dāņu režisors Mads Bryuhhera ar traģikomēdiju "Vēstnieks" ("The Ambassador").

"Vai autoritārismam ir iespējas pastāvēt Ukrainā?" – šīs jautājums ir galvenā festivāla tēma, tāpēc visu nedēļu tiks radītas un apspriestas filmas par vārda brīvības aizstāvēšanu, totalitāro režīmu analīzi un pret cīņas metodēm.

Šogad "Docudays UA" festivālā filma "Kā tev klājas, Rūdolf Ming?" un "Ramins" sacentīsies ar 13 filmām "Docu/Life" kategorijā. Labākas filmas anonīmas balsošanas rezultātā izvelēsies ne tikai žūrija, bet arī Kijevas augstskolu studenti un skatītāji, piešķirot Andreja Matrosova vārdā nosaukto specbalvu.

Balvu festivāla organizatori izveidojuši, lai pieminētu savu draugu un kolēģi Andreju Matrosovu, kurš bija fotogrāfs, operators, žurnālists, izcēlies ar radošu talantu, kā arī bijis aktīvs cilvēktiesību aizstāvis un visu, kam ķēries klāt, darījis ar mīlestību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!