Latvijas kino no piektdienas, 14. novembra, skatāma zviedru dokumentālā filma "Nekad nepadodies, dēls" ("Never give up son").

Dokumentālā filma stāsta par trim bijušajiem likumpārkāpējiem - Uldi, Naielu un Kholu – dažādu tautību emigrantiem Stokholmā, kuri cenšas sākt jaunu dzīvi likuma pareizajā pusē.

Pagātnē viņiem visiem ir skarbas dēkas, izaicinājumi ar varu, tuvinieku ciešanas, tagadnē – kopīgs uzņēmums, Dieva vārds, drauga plecs un nodevība. Puišiem nākas atskārst, ka izvēle joprojām jāveic ik uz soļa, un lauzt sevi vai padoties ir tikai divi no ceļiem.

Viens no galvenajiem varoņiem ir latvietis Uldis, kurš pirmo reizi cietumā iekļuvis 14 gadu vecumā, bet tagad cenšas savu dzīvi uzbūvēt no jauna, vēsta filmas izplatītāji Latvijā.

Filmas režisore Linneja Videna studējusi vēsturi, psiholoģiju un kino zinātni Stokholmas Universitātē, kā arī fotomākslu ASV.

Viņas režisētās īsfilmas demonstrētas daudzos starptautiskos filmu festivālos, tostarp "Nordisk Panorama", "Dawson International", "Hamptons International". Režisores īsfilma "Fleshback" ieguvusi balvu par izcilību Amsterdamas īsfilmu festivālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!