Par godu Norvēģijas Nacionālajai dienai, kas tiek svinēta 17.maijā, Norvēģijas vēstniecība Rīgā sadarbībā ar Norvēģijas Filmu institūtu un Kino galeriju aicina uz norvēģu kino vakariem nedēļas nogalē, 13. un 14. maijā, kinoteātrī "K Suns".

Programmā ir iekļautas divas 2009. gadā tapušas spēlfilmas, kuru autores ir godalgotas norvēģu režisores, portālu “Delfi” informē Norvēģijas vēstniecības Latvijā pārstāvji.

Sestdien, 13. maijā, pulksten 17 būs skatāma norvēģu režisores Ēvas Dāras (Eva Dahr) uzņemtā filma “Apelsīnu meitene”. Filma tiek pieteikta kā sirsnīgs stāsts par mīlestību. Filmas centrā ir divu paaudžu vīriešu atšķirīgās pieredzes romantiskajos līkločos. Filma uzņemta pēc jauniešu romāna ar tādu pašu nosaukumu, ko sarakstījis Latvijas lasītājiem labi pazīstamais, ievērojamais mūsdienu norvēģu rakstnieks Justeins Gorders. Grāmata ir tulkota vairāk nekā 40 valodās, arī latviešu.

Svētdien, 14.maijā pulksten 17 tiks rādīta filma filma “Upperdog”, kuras režisore Sāra Junsena (Sara Johnsen) ir arī filmas scenārija autore.

Filma ir stāsts par multikulturālisma daudzajām sejām mūsdienu sabiedrībā. Poļu viesstrādniece Oslo, jauns puisis, kuru vajā Afganistānas kara trauma, adopcijas rezultātā Norvēģijā šķirti auguši māsa un brālis no Korejas un citi tiek ierauti attiecību un notikumu virpulī, kura negaidītie pagriezieni izārda ilgi noklusēto, apspiesto un apslēpto. 2010.gadā filma saņēma Norvēģijas Nacionālā kino balvu «Amanda» (Amandaprisen) kā labākā norvēģu spēlfilma, par labāko scenāriju un vēl citās kategorijās.

Filmas būs skatāmas norvēģu valodā ar subtitriem angļu valodā un sinhrono tulkojumu latviešu valodā austiņās. Ieeja bez maksas. Pieteikšanās un plašāka informācija kinoteātra mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!