Latvijas Kinematogrāfistu savienība ielūdz uz studijas "Kinolats" autores-režisores Ilonas Brūveres jaunāko filmu "Sirreālisma gultā. Sukuts" un "Stacijas" skati, kas notiks kinoteātrī "Rīga" 17.janvārī plkst.19.15, portālu "Delfi"informē studijas "Kinolats" pārstāvji.
Kā filmu komponistu aizejošā vilcienu laikmeta romantikas liecībās filmā "Stacijas" sevi piesaka mūziķis Goran Gora. Vakara otrajā daļā – viņa koncerts.

Dokumentālā filma-eseja "Stacijas" bez vārdiem seko biļešu kasieres, vilcienu mašīnista un depo ikdienai. Filmas muzikālā partitūra risināta minimālisma žanrā, kur melnbaltās vilcienu laikmeta vīzijas vēsta par aizejošo staciju romantiku. Kinoeseja filmas valodai izvēlas domu un sajūtu stenogrammu.

Ar jaunāko filmu skati studija "Kinolats" atzīmē savu desmitgadi, producējot filmas, klipus un pilsētas svētku pasākumus, kas ir autores-režisores Ilonas Brūveres kvalitātes zīme arī raidījumiem "Maģiskais kvadrāts", "Parādes durvis" un "Acu mirklis" LTV1, turpinot vācu periodā aizsākto vizuālo estētiku. "Rigahh filmproduktion Hamburg" (1984-1994) 1985.gadā Starptautiskajā Berlīnes kinofestivāla "Berlinale" programmā "Perspektiven" pārstāv Hamburgas kinofondu ar eksperimentālo pilnmetrāžas aktierfilmu "V20 – Eine ungenaue Erinnerung an eine Urkunde". Atgriežoties Rīgā, Ilona Brūvere paliek uzticīga kultūras tēmām īsfilmās "6. tramvajs", "Atmiņas par cirku", "Duo", "Uldis Bērziņš", "Lūgšana", "Trakonams ar Dāvi", "7 triki", "Ogists brīnās", "Naktssargs", kā arī kinematogrāfiski risinātajos 30 cikla "Mūža stipendiāti" portretos LTV1.

2005.gadā režisore saņem Gada balvu LTV trīs dažādās nominācijās: labākā kultūras programma, labākā raidījuma reklāma un labākā pilnmetrāžas mākslas videofilma – "Mana pasaule – Parīze, Londona, Berlīne, Roma".

2007.gadā viņas rokrakstu var atpazīt arī Rīgas svētku 2007 atlāšanas ceremonijā Kronvalda parkā. Grāmatu apgādā "Valters un Rapa" iznāk Ilonas Brūveres kultūras periodikas izlase "Sapņu izraktās bedres" ar Aivara Liepiņa, Māra Zemgalieša, Ojāra Jansona, Leonīda Tugaļeva, Ulda Brieža, Gvido Kajona, Imanta Kikuļa un Aigara Jansona melnbaltajām fotogrāfijām. Grāmatā publicētas intervijas ar māksliniekiem, aktieriem un rakstniekiem, esejas par kulturoloģiskām tēmām un kino, kā arī sarunas ar Verneru Hercogu, Tankredu Dorstu, Ulriki Otingeri, Pēteru Stainu, Mehtildi Grosmani, Endrū Milleru, Joseliani un Bunjuelu jaunāko.

Studijas "Kinolats" jaunākās filmas "Stacijas" operators – Dāvis Sīmanis seniors, tuvākais Ilonas Brūveres domubiedrs. "Stacijas" ir D.Sīmaņa pēdējais pabeigtais operatora darbs, sadarbībā ar Agri Birzuli un Normundu Čirksti, ekrānam atstājot Pasolini filozofisko eseju patiesību, izsmalcinātu kadra kompozīciju un Godāra izpratnē ieraudzīto, citādo kino noskaņu fragmentos un dzīvi apliecinošās eksistenciālisma liecībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!