Foto: AFP/Scanpix
Kannu kinofestivāla direkcija režisoram Larsam fon Trīram ir atcēlusi nevēlamas personas statusu, ziņo ārvalstu mediji.

2011.gadā Trīrs tika padzīts no kinoforuma par preses konferences laikā izteiktu "nacistisku" joku. Festivāla mākslinieciskais vadītājs Tjerī Fremo paziņoja, ka aizliegums uz Trīru attiecās tikai uz 2011.gadu, kad notika skandāls. Tāpat Fremo izteica cerību, ka, ja Trīrs uz Kannām atvedīs jaunu filmu, tiks izskatīta tās demonstrēšanas iespēja. Iepriekš tika ziņots, ka režisora jaunā filma "Nimfomāne" varētu piedalīties kinofestivālā jau šogad, taču tā joprojām nav pabeigta.

2011.gadā preses konferencē pirms Trīra filmas "Melanholija" demonstrēšanas režisors paziņoja, ka viņam nav pretenziju pret ebrejiem, lai gan viņš jūtoties nedaudz nacists un viņam "mazliet simpatizē Hitlers". Vēlāk Trīrs atvainojās par saviem vārdiem, sakot, ka tas bijis tikai joks, taču Kannu kinofestivāla direkcija kategoriski noliedza viņa paziņojumu un nosauca režisoru par personu "non grata".

Tāpat 2011.gadā Francijas pilsētas Grassas pašvaldība iesūdzēja Trīru tiesā par "nacistisko noziegumu attaisnošanu". Viņš tika nopratināts, taču jau 2011.gada decembrī uzsākto lietu slēdza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!