Kinoteātrī "K Suns" 9. martā tiks prezentēta režisora Jāņa Vingra dokumentālā filma "Volontieri", portālu "Delfi" informēja režisors.

Volontieri jeb brīvprātīgie ir kurjeri – Rodions un Ivans. Viņi baltā busiņā no Kijevas uz 700 kilometrus attālo frontes līniju karavīriem nogādā dārgu kravu – 60 tūkstošus eiro vērtu militāro aprīkojumu. Visu, ko ir sagādājušas ukraiņu brīvprātīgo organizācijas "Atgriezties dzīvam" un "Tautas aizmugure" – nakts redzamības iekārtas, attāluma mērierīces, maskēšanās tīklus, bruņuvairogus, sauso pārtiku, higiēnas un citas preces.

Ar Rodiona un Ivana acīm skatītājs redzēs frontes līniju – Marinku, Peskus, Avdjejevku, Širokinu. Filma tuvplānā rāda karavīru dzīvi ierakumos un uzklausa viņu stāstus.

"Lai arī šis ir tikai mazs pilieniņš, kā pretstats krievu propagandas jūrai, bet es ticu, ka "Volontieri" spēs pastāstīt pasaulei par īsto karu Ukrainā," saka filmas režisors Jānis Vingris.

Filma ir uzņemta 2015. gada jūnijā, augustā un oktobrī ATO zonā Ukrainā. Filmas mērķis bija parādīt volontieru bezprecedenta palīdzību, varonību un pašaizliedzību Ukrainas karā pret Krievijas agresiju Donbasā. Filmas valoda: ukraiņu un krievu, ar latviešu subtitriem un diktora tekstu.

Pēc pirmizrādes 11. martā filma tiks demonstrēta kinoteātros "Splendid Palace" un "K Suns".

Filmas komanda: režisors un producents Jānis Vingris, komponists Andris Vilcāns, diktors Aigars Rozenbergs, kopproducents Renārs Sproģis.

Foto: Filmas "Volontieri" uzņemšana

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!