Latvijā no 28. novembra sāk demonstrēt filmu "Krēsla" ("Twilight"), kas tapusi pēc tāda paša nosaukuma populāras grāmatas, portālu "Delfi" informē filmas izplatītāji Latvijā "AcmeFilm".
Grāmata "Krēsla" Latvijā iznāca 19.novembrī, savukārt filma uz kinoekrāniem Latvijā būs skatāma no 28.novembra kinoteātros "Parex Plaza" un "Cinamon".

Filmas pamatā ir mīlas stāsts starp 17 gadus veco Bellu, kas allaž turējusies savrup no vienaudžiem, un noslēpumainu, ļoti pievilcīgu puisi Edvardu, kas kā visi vampīri ir nemirstīgs.

Savdabīgais mīlas stāsts starp meiteni un nemirstīgu vampīru sacēlis milzu ažiotāžu, miljoniem fanu visā pasaulē gaida filmas pirmizrādi. Ir izveidotas vairāk nekā 350 "Krēslai" veltītas interneta lapas. Ir tapusi arī interneta lapa 'kresla.lv', kurā lasāma informācija gan par filmu, gan grāmatu, iespējams piedalīties konkursā un laimēt kino kartes uz filmu un grāmatas.

Vēl pirms filmas pirmizrādes "Krēslas" skaņu celiņš, kurā piedalās tādas grupas kā "Paramore", "Muse", "Linkin Park" u.c., jau ieņem pirmo vietu "Billbord 200" topā. Pēdējo reizi tas bija izdevies Eminema filmas "8. jūdze" ("8 Mile") skaņu celiņam pirms sešiem gadiem.

Romāns "Krēsla" ieņem pirmo vietu "New York Times" pārdotāko grāmatu topā, pasaules lielākais interneta grāmatu tirdzniecības portāls "Amazon.com" šo romānu nodēvējis par "Desmitgades labāko grāmatu... pagaidām".

Grāmata "Krēsla" pilnīgi negaidīti atnesa pasaules slavu tās autorei Stefanijai Meierei. Romāns "Krēsla" ir pirmais četru grāmatu sērijā, tas tulkots gandrīz 40 valodās. Šis darbs un tā turpinājumi ("New Moon"; "Eclipse"; "Breaking Dawn") ir sasnieguši pārdošanas rekordus - "Krēslas" sērijas grāmatas kopumā visā pasaulē pārdotas vairāk nekā 50 miljonos eksemplāru.

19.novembrī apgāds "Zvaigzne" grāmatu "Krēsla" laiž klajā latviešu valodā. Šajā dienā visos "Zvaigznes" grāmatu veikalos pirmie pieci pircēji romānu "Krēsla" saņems bez maksas. Nākamie piecdesmit pircēji grāmatu varēs iegādāties par puscenu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!