Liepājā, kinoteātrī "Balle" 15. septembrī turpināsies Latvijas Filmu maratons, kura laikā skatītājiem būs iespēja visas dienas garumā iepazīties ar jaunākajām Latvijā tapušajām filmām, portālu "Delfi" informē Nacionālā Kino centra pārstāvji.

Tiks demonstrētas animācijas filmas, spēlfilmas un dokumentālās filmas. Rudens programmā iekļautas kritiķu slavētas un skatītāju atzinību guvušas filmas - Ivara Zviedra un Ineses Kļavas "Dokumentālists", Aika Karapetjana "Cilvēki tur", Reiņa Pētersona "Ursus", Ivo Brieža "Filma" un citi darbi no pēdējā gada Latvijas kino ražas. Maratona laikā tiks demonstrētas arī vietējo iedzīvotāju veidotas īsfilmiņas par savu pilsētu, no kurām labākās summēsies Filmu Maratona un LTV kopīgi rīkotā akcijā un tiks demonstrētas LTV 1 ēterā.

Paralēli filmu demonstrēšanai bērniem būs iespēja iepazīties ar multfilmu tapšanas procesu un pašiem iemēģināt roku animācijas darbnīcās, filmu starplaikos blakus kino zālei darbosies apgāda "Mansards" lasītava ar grāmatām, žurnāliem "Kino Raksti" un filmu katalogiem. Skatītājiem būs iespēja tikties ar filmu veidotājiem un diskutēt gan par kino, gan jautājumiem, kas radušies pēc filmu noskatīšanās.

Latvijas Filmu Maratons jau astoņus gadus regulāri notiek Rīgā valsts svētku dienā 4.maijā kinoteātrī "Splendid Palace", galvaspilsētā to rīko nacionālais Kino centrs un Rīgas Kinomuzejs.

Ar šī gada rudeni Filmu Maratons startē Cēsīs, Liepājā, Jelgavā, Valmierā, Daugavpilī, Jēkabpilī, Kuldīgā, Siguldā, Ventspilī, cerot kļūt par ikgadēju tradīciju pilsētu kultūras dzīvē.

Latvijas Filmu maratons citās pilsētās:
Jelgava – 22.septembris
Valmiera – 6.oktobris
Daugavpils – 13.oktobris
Jēkabpils – 20.oktobris
Kuldīga – 27.oktobris
Sigulda – 3.novembris
Ventspils – 4.novembris

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!