Foto: AFP/Scanpix
Aktrise Merila Strīpa, dziedātājs Nīls Diamonds, čellists Jo Jo Ma aizvadītajā nedēļas nogalē Vašingtonā, Kendija centrā godināti par nozīmīgu ieguldījumu ASV kultūrā.

Svinīgajā brīdī, klātesot ASV prezidentam Barakam Obamam, sveikta arī Brodveja veterāne Barbara Kuka un džeza saksofonists Sonijs Roulinss.
Baltais names balvu par ieguldījumu ASV kultūrā dažādiem mūziķiem, aktieriem, literātiem un citiem kultūras pārstāvjiem pasniedz kopš 1978. gada.

"Viņiem ir dažādi talanti, viņi staigājuši dažādus ceļus. Tomēr nu viņi visi ir šeit un tiek godināti, jo viņi savā talantā ir dalījušies ar visu pasauli," šī gada balvas saņēmējus uzrunāja Obama.

Pirms svinīgās ceremonijas visi šī gada balvas saņēmēji apmeklēja Valsts sekretāres Hilarijas Klintones un viņas vīra Bila Klintona rīkotās vakariņas.

Merila Strīpa, kura šobrīd izpelnījusies plašu preses un arī politiķu uzmanību ar savu jaunāko filmu "The Iron Lady" par bijušo Lielbritānijas premejri Margareti Tečeri, "The Associated Press" paudusi, ka jūtas ļoti lepna par izrādīto godu.

Svinīgā vakara gaitā šī gada balvas saņēmējus sveica gan aktrise Glena Klouza, gan Merilas Strīpas partnere filmā "Sātans Pradas brunčos" aktrise Emilja Blānta, gan aktieris Metjū Broderiks, gan daudzi citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!