Foto: AFP/Scanpix

Mūzikls "La La Land" saņēmis septiņas nominācijas Holivudas ārzemju preses asociācijas balvai "Zelta globuss" ("The Golden Globe"), kas tiks pasniegtas 2017. gada 8. janvārī.

Viss balvas pretendentu saraksts tika nosaukts preses konferencē 12. decembrī "The Beverly Hilton" viesnīcā, ko tiešraidē pārraidīja NBC.

Filma "La La Land", kas ir veltījums Amerikas džeza zelta laikmetam, pretendē uz balvām galvenajās kategorijās "Labākais mūzikls vai komēdija", "Labākais režisors" – Demjens Šazele (Damien Chazelle), kā arī "Labākais aktieris" un "Labākā aktrise" – Raiens Goslings un Emma Stouna. Tāpat filma nominēta par scenāriju, skaņu celiņu un oriģināldziesmu.

Ar "La La Land" šajā kategorijā konkurēs filmas "20th Century Women, "Florence Foster Jenkins," "Deadpool," un "Sing Street".

Līdzās Raienam Goslingam kategorijā "Labākais aktieris mūziklā vai komēdijā" nominēti Kolins Farels par lomu filmā "The Lobster", Hjū Grants par lomu filmā "Florence Foster Jenkins", Raiens Reinoldss par lomu filmā "Deadpool" un Džona Hils (Jonah Hill) par lomu filmā "War Dogs".

Kategorijā "Labākā aktrise mūziklā vai komēdijā" uz "Zelta globusu" pretendē Anete Beninga par darbu filmā "20th Century Women", Lilija Kolinsa par "Rules Don't Apply", Heilija Stenfīlda (Hailee Steinfeld) par lomu filmā "The Edge of Seventeen", kā arī Merila Strīpa kā pasaulē sliktākā operdziedātāja Florence Fostere Dženkinsa un jau pieminētā Emma Stouna.

Kategorijā "Labākā drāma" izvirzītas filmas "Manchester By The Sea", "Moonlight", "Hacksaw Ridge", "Hell or Highwater" un "Lion".

Uz labākā drāmas aktiera titulu pretendē Keisijs Afleks (Casey Affleck) par lomu filmā "Manchester by the Sea", Džoels Edgertons (Joel Edgerton) par "Loving", Endrjū Gārfīlds (Andrew Garfield) par lomu filmā "Hacksaw Ridge", Vigo Mortensens (Viggo Mortensen) par lomu filmā "Captain Fantastic" un Denzels Vašingtons (Denzel Washington) par "Fences".

Foto: AP/Scanpix "The Golden Globe" preses konference

Par labākās aktrises "Zelta globusu" drāmas kategorijā cīnīsies Eimija Adamsa (Amy Adams) par lomu filmā "Arrival", Džesika Česteina (Jessica Chastain) par lomu filmā "Miss Sloane", Izabella Ipēra (Isabelle Huppert) par lomu filmā "Elle", Ruta Nega (Ruth Negga) par "Loving" un Natālija Portmane par Žaklīnas Kenedijas lomu filmā "Jackie".

Kategorijā "Labākā animācijas filma" nominētas filmas – "Strings", "Moana", "My Life as a Zucchini", "Sing", "Zootopia" un "Trolls".

Kategorijā "Labākā ārvalstu filma" izvirzītas – "Divines" (Francija), "Elle," (Francija), "Neruda" (Čīle), "The Salesman", (Irāna) un nupat Eiropas Kinoakadēmijas balvu ieguvusī filma "Toni Erdmann" (Vācija).

Pagodinošo Sesila de Milla balvu par ieguldījumu izklaides industrijā šogad saņems izcilā aktrise Merila Strīpa.

Ceremoniju 2017. gadā pirmo reizi vadīs komiķis Džimijs Falūns (Jimmy Fallon).

Ar visu kategoriju nominantiem var iepazīties "Zelta globusa" mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!