Šā gada Rīgas Starptautisko kino festivālu (Riga IFF) atklāj ar fotoizstādi, kurā apskatei izlikti kāda nezināma fotogrāfa darbi, kuros fiksēta pagājušajā gadsimtā slavenā kinoteātra "Palladium" ikdiena.

"Par tradīciju kļūst Rīgas Starptautisko kino festivālu sākt ar ekspozīciju. Arī šogad tā saistīta kā ar fotogrāfiju, tā ar pētniecību. Foto ekspozīcijas autors, arī festivāla fotogrāfs un mākslinieks, kurš veidojis vairākas personālizstādes un piedalījies neskaitāmās grupu izstādēs ir Andrejs Strokins – šoreiz tās nav vis viņa paša bildes, bet gan atrasti negatīvi – pagaidām nezināma fotogrāfa darbi no piecdesmito un sešdesmito gadu mijas," par izstādi raksta Riga IFF rīkotāji. "Detektīva lomu uzņēmies arhitekts un pērnā gada Riga IFF EXPO autors Zigmārs Jauja, kurš devies pa pēdām enigmātiskajam fotogrāfam."

Gan ekspozīcija, gan arī detektīvstāsts tiek atklāts Riga IFF priekšvakarā – 13. oktobrī, kinoteātra "Splendid Palace" telpās.

Ekspozīcijas attēli atrasti 2013. gadā, kad Vladimirs Jakušonoks atradis kinofilmu rulli, ko nogādājis fotogrāfam Andrejam Strokinam. Melnbaltajā kinofilmā, kas izmantota fotografēšanai, apskatāmi kadri iz viena no 50. un 60. gados apmeklētākajiem kinoteātriem – "Palladium", kur norisinājās gan filmu seansi un filmu festivāli, gan dambretes čempionāti, gan dažādi cita veida saieti.

Pats attēlu autors esot redzams vien vienā bildē, kur izplūdis saskatāms atspulgā blakus kinofilmu plakātiem aiz stikla vitrīnas.

Citos attēlos vērojami kinoteātra kolektīva saviesīgie pasākumi, dažādi filmu reklamēšanas atribūti, kinoteātra apmeklētāji, kā arī – "Palladium" ārskats.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!