Foto: Publicitātes foto
Izsludinot 2011.gada pirmo projektu konkursu, Nacionālā Kino centra (NKC) pārstāvji portālam "Delfi" pavēstīja, ka kopējais dotāciju apjoms, kas šogad paredzēts kino, attiecībā pret 2010. gadu saglabājies nemainīgs.

Jaunajam gadam sākoties, kļuvis zināms kopējais dotācijas apmērs, kas valsts budžetā paredzēts spēlfilmu, dokumentālo filmu, animācijas, kā arī līdzfinansējumu un citu nozares projektu konkursu rīkošanai NKC.

Plānotais finansējums un ir 740 213 LVL.

Pirmais šogad NKC izsludinātais konkurss ir animācijas filmu projektu konkursu ar kopējo pieejamo finansējumu 156 400 LVL apmērā. Konkursa mērķis ir atbalstīt ražošanas turpināšanu vai pabeigšanu iepriekš finansētiem animācijas filmu projektiem.

Konkurss tiek rīkots projektiem, kuri saskaņā ar NKC noslēgtajiem finansēšanas līgumiem par projekta īstenošanu ir saņēmuši finansējumu filmas ražošanas posmam un tādējādi, var pretendēt uz finansējumu filmas ražošanas turpināšanai vai pabeigšanai.

Ar konkursa nolikumu un tā pielikumiem var iepazīties NKC mājas lapā, kā arī NKC birojā, Rīgā, Peitavas ielā 10/12, tālrunis 67358878.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!