Ņujorkā, kinozālē "Tribeca Cinemas" 12.janvārī varēja noskatīties latviešu režisora Māra Martinsona filmas "Amaya" (angļu valodā 'Hong Kong Confidential') seansu. Amerikas pirmizrāde tika rīkota, jo filma pieteikta šī gada ASV Kinoakadēmijas balvai "Oskars", portālu "Delfi" informē ārlietu ministrijas preses dienests.

Ņujorkā labi pazīstamajā kinozālē "Tribeca Cinemas", kas pieder kino aktierim Robertam De Niro pulcējās aptuveni 80 ielūgto viesu, to starpā mediju un filmu industrijas pārstāvji, kā arī pārstāvji no Latvijas, Lietuvas un Japānas vēstniecībām. Pēc filmas izrādes uz publikas jautājumiem atbildēja filmas režisors Māris Martinsons, filmas producente Linda Krukle un filmas galvenā aktrise, japāņu kino zvaigzne Karoi Momoi, kura īpaši šim gadījumam bija atbraukusi no Japānas piedalīties filmas Ņujorkas un Losandželosas pirmizrādēs.

Skatītāji izteica sajūsmu par filmas oriģinālo stāstu, tēlojumu, kā arī par daudznacionālo sastāvu. Māra Martinsona filmu "Amaya" Latvijas kino profesionāļu komisija izvirzījusi kā Latvijas filmu dalībai ASV Kinoakadēmijas balvai kategorijā "labākā ārzemju filma". Šajā kategorijā pieteiktas filmas no 66 valstīm.

2011.gada 25.janvārī nominēs piecas filmas, kas pretendēs uz galveno balvu un 27.februārī pasniegs "Oskaru" sekmīgākai no tām.

Ņujorkas pirmizrādi filmai "Amaya" palīdzēja organizēt Latvijas Goda konsuls Ņujorkā Daris Dēliņš un finansiāls atbalsts izrādes vakaram tika sniegts arī no Latvijas misijas ANO Ņujorkā, ko pārstāvēja vēstnieks Normans Penke. Uz izrādi bija ieradies arī Latvijas vēstnieks ASV Andrejs Pildegovičš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!