Foto: Publicitātes foto
Ņujorkā paziņoti "New York Film Critics' Circle" balvas ieguvēji. Par 2011. gada labāko filmu atzīta mēmā kino estētikā veidotā filma "The Artist" (Mākslinieks), bet par labāko režisoru – tās autors Mišels Hazanavičus.


Filma Latvijas kinoteātros būs skatāma no 2. decembra. Melnbaltā melodrāma stāsta par 20. gadsimta kino industriju, laiku, kad mēmajā kino ienāk skaņa un izcilas kino zvaigznes zaudē darbu. Spēlfilmas galvenais varonis cieš karjeras sagrāvi un tiek izstumts no kino industrijas, taču viņa mīļotā sieviete traucas slavas augstumos.

"New York Film Critics' Circle" ir viens no nozīmīgākajiem posmiem tā saucamajā "ceļā uz Oskariem", nosakot toni nākamā gada februārī gaidāmājā ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanā. Balvas ieguvējus nosaka dažādi ietekmīgu Ņujorkas mediju žurnālisti un kino recenzenti. Ņujorkas filmu kritiķu balva tiek pasniegta kopš 1935. gada. Tradicionāli balsojums un oficiālā uzvarētāju paziņošana notiek decembra sākumā, bet svinīgā balvas pasniegšana janvārī.

Šī gada balvas ieguvēju vidū ir arī aktrise Merila Strīpa, par "dzelzs lēdijas" Mārgaretes Tečeres portretējumu filmā "The Iron Lady", Breds Pits par lomām filmās "Moneyball" un "The Tree of Life".

Par labāko otrā plāna lomas atveidotāju atzīta Džesika Šesteina par darbu filmās "The Help", "The Tree of Life" un "Take Shelter", savukārt par labāko aktieri otrā plāna lomā nosaukts Alberts Brūks par lomu filmā "Drive".

Par labāko ārvalstu filmu atzīta irāņu drāma "A Separation".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!