Foto: AFP/Scanpix
Rīgas pilsēta ieguldīs 143 000 eiro, lai organizētu projekta "North Star Film Alliance" reģiona iepazīstināšanas tūres kino industrijas nozares pārstāvjiem un žurnālistiem, izriet no Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) publicētās informācijas.

Iepirkumā uzvarējis uzņēmums SIA "Baltic Travel Group".

Projekta vadošais partneris ir Igaunijas filmu ražošanas eksporta alianses fonds. Projekta partneri ir Helsinku pašvaldība un Rīgas pašvaldība, savukārt projekta asociētie partneri ir Latvijas Producentu asociācija, Nacionālais Kino centrs, Igaunijas Filmu institūts un Somijas Inovācijas finansēšanas aģentūra.

Galvenais projekta mērķis ir palielināt eksportu Latvijas, Igaunijas un Somijas filmu ražošanas nozarē, līdz 2021.gadam panākot 25% pieaugumu ārvalstu filmēšanas projektiem reģionā un iesaistot vismaz 65 kino producentus Centrālajā Baltijas jūras reģionā.

"Baltic Travel Group" pagājušajā gadā strādāja ar 17,932 miljonu apgrozījumu, kas ir par 5,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieaugu par 6,9% un bija 451 131 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!