Foto: Publicitātes foto
23. augustā pulksten 19 kinoteātrī "K Suns" pirmizrādi piedzīvo LTV žurnālista Gunta Bojāra debija dokumentālā kino režijā – filma "Vīrietis un dālijas". Tas ir personisks un jūtīgs stāsts par Dzintaru Bumbieru, jaunu vīrieti no Dundagas, kuram māte mantojumā atstājusi unikālu retu dāliju kolekciju.

Filma "Vīrietis un dālijas" ir 38 minūšu gars dokumentāls portretstāsts, kas poētiskā veidā reflektē par dzīvi mūsdienu Latvijas laukos. Arī par vientulību, kas filmas galvenajam varonim nav sveša. Dzintara Bumbiera solījums mātei par kolekciju parūpēties kļūst par vienu no viņa dzīves uzdevumiem, taču laiks iet, un dāliju paliek arvien mazāk un mazāk.

Režisors Guntis Bojārs par filmas tapšanas ieganstu stāsta: "Bērnībā Mežaparkā man bija sava puķu dobe. Tā bija tik ļoti koku un lapu noēnota, ka tajā nekas lāga neauga. Bet man bija sapnis, ka reiz dzīvē es ņemšu un izaudzēšu dālijas, tādas lielas kā saules. Pagāja 25 gadi, un kādu dienu es biju ceļā pēc dāliju gumiem. Es satiku jaunu vīrieti mazliet virs 30, un viņam bija dālijas. Milzīgs lauks. Un es nevarēju neizstāstīt viņa dzīves stāstu."

Filmas "Vīrietis un dālijas" tapusi studijā "Deep Sea Studios". Tās režisors un scenārija autors ir Guntis Bojārs, operators Aleksandrs Grebņevs, producents Matīss Kaža, montāžas režisors Uģis Kronbergs, skaņu režisors Jevgenijs Kobzevs. Pēc filmas pirmizrādes, to būs iespējams noskatīties Latvijas Televīzijas ēterā, interneta straumēšanas platformās, kā arī festivālu ietvaros. Filmas tapšanu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!