Foto: Publicitātes foto
Aizvadītājos Ziemassvētkos, 26. decembrī, kanālā "Epic Drama" pirmizrādi piedzīvojusi daļēji Rīgā un Latvijā uzņemtā daudzsērija mākslas filma "Sisi" par pēdējo Austroungārijas ķeizarieni Elizabeti.

Kā iepriekš ziņots, seriāla sešas sērijas tika filmētas Austrijā, Ungārijā, Lietuvā un arī Latvijā. Jau vēstījām, ka Vecrīgā tika filmētas 19. gadsimta Vīnes ainas, tāpat filmēšana notika Ēdoles, Straupes un Rundāles pilīs, kā arī citur Latvijā.

Piemēram, filmēšanas vajadzībām Latvijas Nacionālās operas un Rīgas Latviešu biedrības nama telpas bija pārtapušas par Ungārijas karaļu mājvietu - Budas pili Budapeštā. Leģendārās rokoko pērles Lāksenburgas pils interjeri bija izveidoti Lielajā un Mazajā ģildē. Hābsburgu dinastijas impērijas centra - Hofburgas pils - lomā iejūtās mūsu pašu Rundāles pils dārzi, gaiteņi, deju zāles un pieņemšanas telpas. Straupes pilī un tās apkārtnē tika filmēta dzīve Ungārijas laukos. Savukārt Rīgas Kinostudijā bija tapušas apjomīgākās un grandiozākās dekorācijas - 2000 kvadrātmetru platībā tika uzbūvētas telpas trīm dažādām pilīm: Hofburgai, Lāksenburgai un Posenhofenai.

Seriāls "Sisi" ir patiesos notikumos balstīts stāsts par Bavārijas hercogienes, vēlāk Austrijas imperatores Elizabetes, ģimenē sauktas par Sisi, vētrainajiem dzīves līkločiem. Elizabete, kura tika dēvēta ar skaistāko sievieti Eiropā, neprātīgi iemīlējās Austrijas imperatorā Francī Jozefā I, taču drīz vien pēc abu salaulāšanās viņa aptvēra, ka dzīve Vīnē nav tāda, kā viņa cerēja. Filmas centrā ir Sisi cīņa par saviem ideāliem un brīvību, vēršoties pret pastāvošo varu un režīmu.

Imperatori Elizabeti uzticēts atveidot uzlecošajai šveiciešu-amerikāņu zvaigznei Dominikai Devenportai (Dominique Devenport), Franča Jozefa I lomā redzams - vācu aktieris Janniks Šūmanis (Jannik Schümann). "Sisi" režisors ir Svens Bohse (Sven Bohse).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!