Foto: LETA
Latvijas Televīzija (LTV) šogad plāno sākt jauna nacionālā seriāla uzņemšanu, tā režisors būs pērn uz ekrāniem nonākušās Latvijas un Honkongas kopražojuma filmas "Amaya" režisors Māris Martinsons, intervijā aģentūrai BNS pastāstīja LTV ģenerāldirektors Edgars Kots.

TV programma

LTV vadītājs pauda pārliecību, ka televīzijas skatītāju skaitu ir iespējams būtiski palielināt, ja vien rada produktu, kas piesaista cilvēku uzmanību. "Šogad domājam sākt jaunu nacionālo seriālu. Ja šogad to izdosies ēterā palaist, tad redzēs," minēja Kots.

|Sīkāk, kad tieši un par ko būs jaunais seriāls, LTV vadītājs pagaidām atturējās komentēt, norādot, ka pagaidām viss vēl ir pirmajā "prāta vētras" stadijā. "Bet tā virzība, ko es kā uzņēmuma vadītājs esmu noteicis, ir, ka seriālam jābūt nevis vienkārši "viņš mani nemīl, mīl citu, tur ir narkotikas un vēl kaut kas" līmenī, bet ka tam jābūt ar tādu sabiedrībai pievienotu vērtību," viņš piebilda. "Skaidrs, ka seriālā jābūt mīlestībai, jābūt bērniem, bet saturiski var mēģināt to veidot tādu, lai identificējas ar sabiedrību. Tāds ir mērķis."

Aktieru, viņaprāt, Latvijā netrūkst, tādēļ jaunajā seriālā tiek solītas citas sejas nekā jau ilgāku laiku TV3 kanālā vērojamajā "Ugunsgrēkā".

Turpretī uz jautājumu, vai nenožēlo, ka savulaik no LTV ļāva aiziet veiksmīgi sāktajam seriālam "Neprāta cena", kura komanda pēc tam pārgāja uz TV3, seriālam pārtopot "Ugunsgrēkā", Kots vien atkārtoti atbildēja - pie vainas bijusi tā brīža finansiālā situācija, kur LTV neko nevarēja darīt.

"Vārds "nožēla" nav pareizs. Tā bija tā brīža situācija, kad mums nebija citas izejas, - mums pusotras nedēļas laikā bija jāatrisina milzīgs budžeta kritiens," paskaidroja LTV vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!