Foto: stock.xchng

Šodien un rīt, 13.decembrī, kinoteātrī "Splendid Palace" un "Kino Citadele" būs skatāmi Eiropas Kinoakadēmijas balvai nominēto īsfilmu seansi, aģentūru LETA informēja Nacionālajā kino centrā.

Interesentiem būs iespēja noskatīties visas 15 šai kategorijai nominētās īsfilmas, kā arī tikties ar īsfilmu režisoriem.

Šodien no plkst. 16 kinoteātra "Splendid Palace" Mazajā zālē tiks rādīta pirmā Eiropas Kinoakadēmijas balvai nominēto īsfilmu programma, kurā iekļauta Gruzijas režisores Mariamas Hačvani spēlfilma "Dinola", Beļģijas un Francijas režisoru Vensāna Patāra un Stefana Objē veidotā animācijas filma "Pilsēta vārdā Panika: Ziemassvētku bluķis", Īrijas režisora Ouena Dafija animācijas filma "Pazudusī šalle", Nīderlandes režisora Morgana Knibes dokumentālā filma "Kuģa vraks" un Vācijas režisora Jana Gerita Seilera spēlfilma "Man joprojām ir dzīve".

Sestdien, 13. decembrī, plkst. 10.50 "Kino Citadele" tiks demonstrēts Eiropas Kinoakadēmijas balvai nominētās īsfilmas "M. nepiepildāmais sapnis" bezmaksas seanss. Šo 3D animācijas īsfilmu veidojis režisors Sebastjans Berkners no Lielbritānijas.

Plkst. 12.30 kinoteātra "Splendid Palace" Mazajā zālē sāks rādīt otro Eiropas Kinoakadēmijas balvai nominēto īsfilmu programmu, kurā iekļauta Izraēlas režisora Idana Hubela spēlfilma "Dienišķā maize", Ungārijas režisora Simona Sabo spēlfilma "Siena", Polijas režisora Vojceha Sobčika animācijas filma "2014.gada vasara", režisores Unas Gunjakas spēlfilma "Vista", kas ir Vācijas un Horvātijas kopražojums, un režisora Gudmundura Arnara Gudmundsona spēlfilma "Vaļu ieleja", kas tapusi kā Dānijas un Islandes kopražojums.

Toties plkst.15 kinoteātrī "Splendid Palace" būs skatāma trešā Eiropas Kinoakadēmijas balvai nominēto īsfilmu programma. Tajā spēlfilmu "Cementa blokā iesprūdis mats ar jūras garšu" piedāvās režisors Horhe Lopess Navarete no Spānijas un Bulgārijas un Vācijas kopražojumu - spēlfilmu "Lepnums" - piedāvās režisors Pāvels Vešņakovs.

Tāpat būs skatāma režisora Gabriela Abrantesa spēlfilma "Taprobana", kas tapusi kā Portugāles, Dānijas un Šrilankas kopražojums, kā arī Somijas režisoru Hannesa Vartiainena un Pekas Veikolainena dokumentālā filma "Zvani glābējiem".

Pēc filmām notiks Annas Veilandes Kustikovas un Jukas Pekas Lakso saruna ar filmu autoriem.

"Splendid Palace" notiekošo kino seansu apmeklējums būs par maksu.
Balva labākajai filmai īsfilmu kategorijā tiks paziņota jau rīt, 13.decembrī, uz Latvijas Nacionālās operas skatuves, kur notiks Eiropas Filmu balvu pasniegšanas ceremonija.

Kino seansus organizē Nacionālais kino centrs sadarbībā ar Eiropas Kinoakadēmiju un kinoteātri "Splendid Place". Programmā iespējamas izmaiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!