Filmu programmas "Bērnu brīvdienas / Kids Weekend" ietvaros Rīgas Starptautiskais kino festivāls ielūdz uz diskusiju "Bērnu kino: žanrs un izglītība". Diskusija notikssestdien, 17. oktobrī plkst. 17:30 "Cafe Film Noir" ("Splendid Palace", Elizabetes iela 61).

"Nevainīga izklaide vai viens no sarežģītākajiem, taču arī reizē arī kultūrizglītībā nozīmīgākajiem žanriem? Kāda ir kino veidotāju un festivālu rīkotāju atbildība, arī riski, kas jāuzņemas, apzinoties bērnu kino mērķauditorijas prasīgumu un jūtīgumu?" diskusijas tēmu lieku iezīmē tās rīkotāji.

Sarunā par bērnu filmu piedāvājumu Latvijas kino kontekstā un tā lomu izglītībā piedalīsies Latvijas Nacionālā Kino centra vadītāja un kinokritiķe Dita Rietuma, Jāņa Norda filmas "Mammu, es tevi mīlu" producente Alise Ģelze un Igaunijas Filmu institūta pārstāve Eda Koppela. Diskusijā aplūkos veiksmīgākos Baltijas bērnu kino žanra veikumus un to (starptautisko) panākumu atslēgu.

Par gados jaunākajai auditorijai paredzēta festivāla vadīšanas pieredzi un ģimenes filmu skatīšanās paradumiem stāstīs Kristiansandas Starptautiskā bērnu filmu festivāla ilggadējais direktors un Eiropas bērnu filmu asociācijas biedrs Dankerts Monrāds-Krons (Norvēģija). Savā redzējumā par bērnu kino dalīsies arī režisore Linda Olte.

Diskusijas moderatore - Kristīne Simsone, "Riga IFF" programmu "Bērnu brīvdienas" / Kids Weekend" un "Jauniešu lietas / #YOUTH_MATTERS!" kuratore un kinožurnāliste.

Diskusija notiks angļu valodā, tiks nodrošināts sinhronais tulkojums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!